Your Cart is Empty

Seymour Haarlem

Seymour Haarlem

28 mei 2015

Seymour Haarlem doet aan ‘petit Paris’ in Haarlem denken. De brasserie heeft een unieke Parijse bistro uitstraling en doet daarnaast romantisch aan. Het is gevestigd in een van de mooiste panden van Haarlem: een rijksmonument dat in 1899 is gebouwd door en voor Vroom & Dreesmann. In de avond was ik al een keer cocktails bij Seymour gaan drinken, maar het was er nog niet van gekomen om er te gaan eten. Laatst werd ik persoonlijk door ze uitgenodigd voor een lunch en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

Seymour Haarlem

Op de kaart staan fijne klassiekers als escargots, bisque d’homard en tournedos. Zelf ben ik gek op klassieke gerechten dus Seymour Haarlem is een brasserie naar mijn hart. We begonnen de (uitgebreide) lunch met oesters en garnalenkroketjes. Die laatste kan ik je meer dan aanraden, want Seymour maakt ze zelf en ze zijn echt heerlijk. Wat ons opviel bij de oesters, is dat ze met verrassende marinades en een wakame salade werden geserveerd. Origineel en ook al is het iets kleins, het valt wel op.

Seymour Haarlem

Daarna caesar salade met kip, bacon, ansjovis, ei met een heerlijke crouton en steak sandwich met knoflookmayonaise. Je proeft dat er met liefde wordt gekookt en dat er goede ingrediënten worden gebruikt. Zo is de ansjovis op de caesar salade vers en werden de smaakpupillen op hol gebracht. De steak sandwich vind ik een origineel lunchgerecht en worden vooral steakliefhebbers erg blij van.

Natuurlijk konden we het niet laten om nog een dessert te nemen. Vind je het gek met tarte tatin, crème brûlée en een chocoladetaartje op de kaart? We kiezen om te delen en gaan voor de tarte tatin. Verrassend en lekker klaargemaakt, in combinatie met een bakje van kletskop waar een bol vanille-ijs in geserveerd is.

Seymour Haarlem

Het personeel bij Seymour Haarlem is aardig, goed en vraagt geregeld of alles naar je zin is. Ook komt de eigenaar een praatje met mij maken. Vaak als ik word uitgenodigd gebeurt dat niet, terwijl ik het juist een toegevoegde waarde vind. Naast het lekkere eten, kun je bij Seymour terecht voor lekkere wijnen en heerlijke cocktails. Daardoor erg leuk om te gaan borrelen met vrienden. Ook is het mogelijk om met een grotere groep bij Seymour te eten, een vergadering of een feest te organiseren. De prijs- kwaliteitverhouding is goed en ook voor de kleinere portemonnee kun je terecht voor een heerlijke Seymour’s burger.

Seymour Haarlem – brasserie & cocktailbar – Korte Veerstraat 1 te Haarlem
www.seymour.nl

Seymour Haarlem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten