Your Cart is Empty

Kitchen en Bar Van Rijn

Kitchen en Bar Van Rijn

3 mei 2015

Midden op het Rembrandtplein zit een restaurant waar je niet toeristisch, maar ook echt lekker kunt eten. Ik zou niet zo snel voor een restaurant op het Rembrandtplein kiezen: daar is nu verandering in gekomen. Vorige week zaterdag ging ik bij Kitchen en Bar Van Rijn – genaamd naar Rembrandt van Rijn – eten.

Als aperitief namen we een gin & tonic en een glas witte wijn, maar ook de andere cocktails op de kaart zijn een aanrader. Als snel kregen we een amuse van watermeloen, wasabimayonaise en sesamzaadjes. Leuk bedacht, want je denkt dat je een stukje tonijn in je mond stopt. Vooraf kozen we een proeverij met verschillende voorgerechten van het restaurant. Op onze tafel kwamen prachtige bordjes te staan met een sashimi van zalm, beef toban, vitello tonato en een klein glaasje aspergesoep. Vooral over de beef toban van sukade steak met grapefruit, soja yuzu en sesam was ik zeer te spreken. De andere gerechten waren ook heerlijk, alleen de saus van de vitello tonato vond ik echt niet lekker.

Kitchen en Bar Van Rijn

Als hoofdgerecht nam ik gebakken roodbaars met antiboise, doperwten mousseline en schelpdiertjes. Persoonlijk vond ik het portie iets te groot, maar het smaakte heerlijk. Mijn vriend nam rosé gebraden lamsrack met gestoofd lamsrack, lamsworstjes, Hollandse asperges, kikkererwten en gepofte knoflook. We zaten al behoorlijk vol, maar konden het toch niet laten om een dessert te namen. We namen het dessert van de dag met vanille hangop, chocolademousse en crème van viooltjes. Ontzettend genoten van al het lekkere eten.

De sfeer is relaxed en ongedwongen. Het personeel is erg aardig en geeft je veel aandacht. Kitchen en Bar van Rijn is een plek waar je heerlijk kunt eten, terecht kunt om lekker te borrelen of met een vriendin cocktails kunt gaan drinken. Erg leuk om met een vrijgezellenfeest of met een groep vriendinnen naartoe te gaan. Op zaterdagavond gezellig live muziek of DJ’s.

Kitchen en Bar Van Rijn – Rembrandtplein 17 te Amsterdam
www.vanrijnamsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten