Your Cart is Empty

Karamel zeezout chocolade

Karamel zeezout chocolade

14 februari 2015

OMG dit recept moet ik echt met jullie delen! In de winter heb ik heel veel chocolade cravings. Logisch als bij de AH elke week wel een merk chocolade in de bonus is. Zo eet ik al weken achter elkaar Tony’s Chocolonely, Rittersport, Lindt en Milka. En om het nog erger te maken: sinds ik in Amsterdam woon kom ik ook vaak langs Bilder & De Clercq en Stach om mijn chocoladeverslaving in stand te houden. Nou denken jullie vast dat ik per dag repen wegwerk, maar zo erg is het niet hoor. Meestal koop ik bescheiden om de paar dagen één reep en deel ik die dan samen met mijn huisgenootjes.

Maar goed waar ik heen wil is dat mijn lievelingschocolade toch wel echt de karamel zeezout (fleur de sel) variant is en dan het liefst van Tony’s Chocolonely. Dus ging ik laatst aan de slag om die zelf na te maken en wat was dat een succes. Ik krijg meteen zin om het weer te maken, zo lekker! Het zelf karamel maken moet je even onder de knie krijgen, maar het is echt de moeite waard. Verder is het zo gemaakt. Alleen dan nog het wachten totdat de chocolade en karamel hard is geworden, want met zoiets kun je toch niet wachten om aan te vallen?

Karamel zeezout chocolade
2 repen (360 gram) kookchocolade van 76% cacao
100 gram suiker
60 gram boter
50 ml slagroom
Fleur de sel

Begin met het maken van de karamel.Verwarm voorzichtig de suiker in een pan zonder te roeren. Als de suiker gesmolten is en een bruine kleur heeft gekregen kun je voorzichtig een paar keer roeren. Verwijder de pan van het vuur en roer totdat alle suiker is gesmolten. Verwarm de slagroom in een pannetje en smelt de boter in een andere pan. Voeg de gesmolten boter bij de karamel toe. Wees voorzichtig, want het kan gaan spetteren. Blijf voorzichtig roeren totdat het een geheel wordt. Zet de pan terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de verwarmde room toe. Wees voorzichtig want het kan enorm gaan spetteren. Laat de karamel voor een paar minuten koken. Verwijder de pan van het vuur en laat het afkoelen.Smelt de chocolade au bain-marie.

Zet een metalen kom op een pan met water, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade totdat alles is gesmolten. Bedek een diepe ovenschaal of bakblik met bakpapier en giet daar de gesmolten chocolade in. Besprenkel de chocolade met de karamel en strooi naar smaak de zeezout erover. Laat de chocolade op kamertemperatuur hard worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten