Your Cart is Empty

Boekweitpannenkoeken (glutenvrij) met salsa rossa en geitenkaas

Boekweitpannenkoeken (glutenvrij) met salsa rossa en geitenkaas

26 januari 2015

Ook ik heb af en toe geen inspiratie voor het avondeten. Zoals je als kind altijd in termen van patat, pizza en pannenkoeken dacht, ben ik nu vooral bezig met wordt het iets met pasta, aardappels of risotto. Pannenkoeken eet ik heel graag in het weekend als ontbijt, maar voor deze boekweitpannenkoeken maak ik graag een uitzondering in de avond.

Boekweit is voedzaam, licht verteerbaar en glutenvrij. Ik heb de boekweitpannenkoeken met amandelmelk gemaakt, maar je kunt ook gewone melk gebruiken.

Het recept voor de heerlijke salsa rossa komt van het menu Puur Piemonte, welke je als kookworkshop bij kookschool Keizer Culinair kunt volgen. Zowel de boekweitpannenkoeken als de vulling zijn heel gemakkelijk te maken, waardoor je binnen no time een healthy maaltijd op tafel hebt.

Boekweitpannenkoek 2

Voor de boekweitpannenkoeken (vier stuks)
125  gram boekweitmeel
250 ml amandelmelk
2 eieren

Voor de vulling
2 grote rode uien (300 gram)
1 rode rauwe biet (125 gram)
75 ml balsamico azijn
125 gram verse geitenkaas
Waterkers voor de garnering
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Het recept is voor twee personen als hoofdgerecht. Begin met het maken van het pannenkoekenbeslag. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg een snufje zout toe. Klop met een garde tot een glad beslag. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Laat het beslag even rusten en begin alvast met het maken van de salsa rossa.

Ontvel de uien en snijd ze in dunne ringen. Giet één eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui vijf minuten op middelhoog vuur. Schenk de helft van de azijn over de uien, zet het vuur laag en laat vijf tot tien minuten inkoken. Schil de rode biet, verwijder de worteleindes en rasp de biet met een grove rasp. Schenk de resterende azijn bij de uien en roer het geheel. Breng op smaak met wat peper en zout en laat nog even inkoken. De salsa is goed als de rode uien zacht en licht gekarameliseerd zijn en de balsamico is ingedikt. Schep de geraspte biet door de salsa en laat afkoelen.

Zet de oven op 60 graden aan, zodat je de pannenkoeken hierin warm kunt houden. De boekweitpannenkoeken moeten dun gebakken worden, waardoor ze minder snel breken. Giet de resterende olijfolie in een koekenpan en laat op middelhoog vuur de koekenpan warm worden. Schep wat beslag in de pan en draai de pan rond tot je een mooie dunne pannenkoek hebt. Als de bovenkant droog is geworden, draai je met een spatel de pannenkoek om en bak je de andere kant. Herhaal dit met de rest van het beslag.

Vul de pannenkoeken met de salsa rossa en geitenkaas en garneer met de waterkers. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten