Your Cart is Empty

Linzensalade met gepocheerde eieren

Linzensalade met gepocheerde eieren

19 januari 2015

Voor jullie en mezelf wil ik wat meer structuur op Kookmeisje aanbrengen. Daarom doop ik vanaf nu de maandag tot healthy monday. Elke maandag een nieuwe blogpost met een gezond recept. Daarnaast zullen er natuurlijk ook nog andere (minder gezonde) recepten op Kookmeisje verschijnen. Eten jullie vaak linzen? Vroeger maakte mijn moeder wel eens thuis linzen klaar, maar linzen hadden voor mij een geitenwollensokken imago. Totdat ik gerechten van Ottolenghi met linzen at. Ik ging linzen waarderen en maakte vorig jaar voor het eerst mijn eigen gerecht met linzen: rode linzensoep.

In Frankrijk eten ze veel linzen in salades. De Franse linzen zijn nootachtig van smaak en blijven stevig bij het klaarmaken. Kook de linzen en laat ze afkoelen. Eventueel kun je linzen uit blik gebruiken. Deze linzensalade is voedzaam, snel en simpel te maken en ook nog eens gezond. Linzen, avocado en eiren zijn rijk aan eiwitten en vezels. Recept voor twee personen:

Linzensalade 2

400 gram Du Puy linzen
100 gram spekreepjes
125 gram pomodori al forno (Sacla)
1 avocado
2 kakelverse eieren
Verse bieslook
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel citroensap
Witte wijnazijn
Peper en zout

Kook de linzen volgens de aanwijzing van de verpakking. Laat ze volledig afkoelen. Bak de spekreepjes in ongeveer 10 minuten krokant. Laat de spekjes op een stuk keukenpapier uitlekken. Snijd de tomaten en avocado in kleine stukken.

Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met water. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg een snufje zout en een scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Roer met een houten lepel net zolang in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Kook het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snij het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af. Herhaal dit met het andere ei.

Meng de afgekoelde linzen, spekjes, tomaten en avocado met elkaar. Besprenkel met de olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng de salade, serveer met de gepocheerde eieren en garneer met wat verse bieslook.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten