Your Cart is Empty

Salade caprese met reuzenbonen

Salade caprese met reuzenbonen

1 oktober 2014

Zijn jullie ook zo’n fan van salades? Een salade is snel klaar, voedzaam en gezond. Vandaag het recept van deze salade caprese met reuzenbonen op mijn kookblog. De zomer is nu toch echt voorbij en langzaam gaan we weer naar het herfstige weer toe. Toch heb ik af en toe nog zin in zomerse gerechten. Salade caprese doet mij aan zonnige en warme dagen denken. Dit komt mede door de smaak van de tomaten en basilicum. Toch bestaan er ook tomaten die mij doen denken aan de nazomer. De gekleurde tomaatjes worden ook wel heirloom tomaten genoemd. Vooral op de boerenmarkt kun je de mooiste tomaatjes kopen. Samen met de reuzebonen is het een echte nazomer salade caprese geworden.

Bonen caprese 2

Ingrediënten voor twee personen:
250 gram reuzenbonen uit blik
150 gram heirloom tomaten
150 gram mozzarella mini
2 stengels salade ui
Basilicum
Cress
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Open het blik van de reuzenbonen en voeg de bonen in een vergiet. Spoel de bonen met water af, voeg de mozzarella erbij en laat in het vergiet uitlekken. Snijd de tomaatjes door de helft en de salade ui fijn. Voeg de bonen, gesneden tomaatjes, mozzarella en salade ui in een kom bij elkaar. Breng op smaak met olijfolie en peper en zout en meng het geheel. Garneer met de basilicum en cress.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten