Your Cart is Empty

Italiaanse quinoasalade met geitenkaas (glutenvrij)

Italiaanse quinoasalade met geitenkaas (glutenvrij)

10 september 2014

Sinds kort spreek ik om de week op woensdagavond met een groep goede vriendinnetjes af. Elke keer kookt iemand anders. Het leuke hieraan is dat je echt kunt bijpraten en kunt bespreken wat er op dat moment voor jou belangrijk is. Doen jullie dit ook met een groep of een vriend/vriendin? De laatste keer was het etentje bij mijn vriendinnetje Anne thuis. Ze had ongeveer hetzelfde laatst bij een vriendinnetje gegeten en er haar eigen versie van gemaakt. Ze serveerde het gerecht als een soort quinoarisotto met crรจme fraรฎche, maar ik heb het iets aangepast. Ik vind de Italiaanse quinoasalade koud het lekkerst, maar je kunt hem eventueel ook warm serveren.

Er staan al veel recepten met quinoa op mijn kookblog. Quinoa kun je heel gemakkelijk als vegetarische maaltijd klaarmaken. Het is lekker met diverse soorten groenten en goed te combineren met bijvoorbeeld geitenkaas, feta of mozzarella. Quinoa was een tijd erg populair, waardoor de prijzen enorm stegen. Gelukkig is quinoa weer beter verkrijgbaar en daarom ook betaalbaarder.

Quinoa rode pesto

Recept voor vier personen:
300 gram quinoa
600 ml groentebouillon
4 eetlepels rode pesto
Pijnboompitten
Rucola
125 gram zachte geitenkaas
1 aubergine
Cherrytomaten
Olijfolie
Peper & zout
Chilivlokken

Was de quinoa in een fijne zeef en voeg samen met de groentebouillon in een pan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 12 minuten koken. Roer af en toe. De quinoa is klaar als de quinoa alle bouillon heeft opgenomen. Laat de quinoa afkoelen. Begin ondertussen aan de aubergine. Was de aubergine en snijd de aubergine in stukken. Voeg wat olijfolie in een koekenpan toe en bak de aubergine in acht minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten en snijd de cherrytomaten. Roer de quinoa los met een vork. Meng met de rode pesto, stukken aubergine, geroosterde pijnboompitten en cherrytomaten. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Brokkel de geitenkaas is stukken. Garneer met de rucola en geitenkaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten