Your Cart is Empty

Gebakken kabeljauwhaasje met venkel

Gebakken kabeljauwhaasje met venkel

19 augustus 2014

Ooh balen jullie ook zo van het weer? Ik heb nog allerlei zomerse blogposts in de planning staan, terwijl het buiten vies, koud en nat is. Het liefst eet ik op deze dagen comfort food. Zoals risotto met pompoen, pasta uit de oven en een stoofpot. Gek eigenlijk hoe ontzettend het weer bepaalt waar je trek in hebt. Toen het nog lekker weer was en we ‘s avonds op ons dakterras aten maakte ik een gerecht met mijn lievelingsgroenten en vis. In de zomer vind ik het erg lekker om alleen wat eiwitten en groenten te eten, maar een zelfgemaakte aardappelpuree zal met dit weer hier ook niet verkeerd bij smaken.

Kabeljauw venkel 2

Eet jij vaak vis? Ik probeer steeds vaker vis te eten, omdat het licht verteerbaar, gezond en erg lekker is. Het liefst maak ik vis uit de oven met verschillende groenten, en papillotte of gebakken vis. Bij dit gerecht haalde ik de vis eerst door wat bloem op smaak gebracht met peper en zout voordat ik de vis ging bakken. Dit kun je bijna met elke witvis doen en zorgt voor een erg lekkere smaak. Recept voor twee personen:

2 kabeljauwhaasjes (150 gram per persoon)
2 venkelknollen
60 gram zongedroogde tomaten
30 gram taggiasche olijven
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel bloem
1 theelepel roomboter
Olijfolie
Peper & zout

Breng de bloem op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauwhaasjes door de bloem. Snijd de venkel in grove plakken. Gooi het groene kruid van de venkelknollen weg. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Verhit wat olijfolie in een wok of koekenpan en doe de gesneden venkel erbij. Bak de venkel in ongeveer 10 – 15 minuten knapperig. Verhit in de tussentijd de roomboter in een andere koekenpan en bak de vis ongeveer acht minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg op het laatst de fijngesneden zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes bij de venkel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de venkel over twee borden en leg de kabeljauwhaasjes erbovenop.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten