Your Cart is Empty

Spelttaartjes met pruimen en bramen (suikervrij)

Spelttaartjes met pruimen en bramen (suikervrij)

12 augustus 2014

Van makkelijke recepten worden we toch allemaal blij? Soms moet je het jezelf een beetje makkelijk maken en bijvoorbeeld voor de bodem voor kant en klare bladerdeeg kiezen. Bij de natuurwinkel kun je tegenwoordig bladerdeeg van spelt kopen. Hoe fijn is dat? Speltmeel is veel gezonder dan normaal tarwemeel. Spelt is veel makkelijker te verteren en zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. Ik maakte van het bladerdeeg spelttaartjes met pruimen en bramen.

De taartjes hebben maar liefst vijf ingrediënten, zijn suikervrij en ook nog eens te lekker. De lekkerste pruimen en rood fruit zijn nu volop te koop. Ga naar de markt waar je het fruit ook nog eens tegen goede prijzen kunt kopen. Zo koop je nog eens drie doosjes bramen voor € 5,-. Recept voor zes taartjes:

6 plakken speltbladerdeeg (merk Moin, te koop bij de betere natuurwinkels)
4 grote pruimen
125 gram bramen
3 eetlepels suikervrije pruimenjam
1 ei

Spelttaartjes pruimen bramen 2

Tips:
– Wil je de taartjes zoeter? Strooi er dan wat kristalsuiker overheen voordat ze de oven ingaan;
– Kun je niet tegen gluten of ben je veganistisch? Bij de natuurwinkel kun je ook glutenvrije of veganistisch bladerdeeg kopen;
– Maak de taartjes met jouw favoriete (zomer)fruit en vervang dan ook de jam;
– Serveer de taartjes met lobbige slagroom of je favoriete ijs. Mocht je een lactoseintolerantie hebben, dan kun je er heel goed kokosroom of sojaroom bij serveren;
– Wil je hartige taartjes maken? Vervang ze dan door groenten en voeg naar smaak kruiden en een lekkere kaas toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken vijf minuten ontdooien. Was de pruimen en snijd ze doormidden. Haal de pit eruit en snijd de pruimen in dunne plakken. Bestrijk elk plakje bladerdeeg met één theelepel pruimenjam. Verdeel de pruimen en bramen over de taartjes en vouw het bladerdeeg naar binnen, zodat het een rond taartje wordt. Bestrijk de randen van de taartjes met wat geklutst ei. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 20 – 25 minuten gaar. Als het goed is zijn de taartjes nu mooi bruin gekleurd. Serveer met lobbige slagroom of jouw favoriete ijs. Geniet ervan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten