Your Cart is Empty

Villa Augustus

Villa Augustus

Villa Augustus 1

10 augustus 2014

Een plek aan het water, waar je kunt overnachten in een oude watertoren, wandelen door de tuin en moestuin, vergaderen, eigengemaakte en andere leuke producten kunt kopen, waar heerlijk kunt lunchen, high tea-en en kunt dineren op het terras of binnen in het restaurant. Deze plek heet Villa Augustus en bevindt zich aan het water in de stad Dordrecht aan het Wantij. Heaven is right there!

Villa Augustus 2

Ik had al vaak van de plek gehoord, maar het was er nog niet van gekomen om ernaartoe te gaan. In mijn vakantie had ik eindelijk tijd, tijd om heel veel plekjes te bezoeken. Met vrienden maakten we op een zondag een uitstapje naar Villa Augustus. Vanaf Haarlem is het één uur rijden, maar dat is zeker de moeite waard. Het was prachtig weer en belandden voor de lunch op het terras. Op de kaart staan zoveel lekkere gerechten dat we moeilijk konden kiezen. We deelden een pizza met verse vijgen, mascarpone en rauwe ham uit de houtoven en zelf nam ik zuurdesemboterhammen met auberginekaviaar, komkommer en schapenkaas.

Er wordt voornamelijk met biologische producten en groenten en fruit uit eigen moestuin gewerkt. Het eten is eerlijk en goed en heeft een goede prijs- kwaliteitverhouding. Het eten op de kaart wisselt wekelijks doordat het aangepast wordt op wat er op dat moment te krijgen is. Toe namen we koffie, verse munt thee en verschillende taartjes. Ik ging voor meringuetaart met citroen en limoen.

Villa Augustus 4

Nadat we uitgegeten waren keken we rond bij de markt en liepen we door de tuin en moestuin. Bij de markt is de voorbereidingskeuken, de bakkerij en een leuke winkel met allerlei leuke boeken, servies, boeketten uit eigen tuin, groente en fruit uit de moestuin en eigengemaakte lekkernijen. Ik nam mini artisjokken mee naar huis en kocht een fantastisch kookboek.

Villa Augustus 5

Heb je deze zomer nog een dagje vrij? Dan kan ik zeker aanraden om naar deze hotspot toe te gaan!

Villa Augustus – Oranjelaan 7 te Dordrecht
www.villa-augustus.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten