Your Cart is Empty

Normandische mosselen

Normandische mosselen

6 augustus 2014

Op vakantie gaan is altijd zo fijn. Doen waar je zelf zin in hebt, leuke dingen bezoeken, op het strand liggen, winkelen en niet te vergeten lekker eten, heel veel lekker eten! Op het strand van Deauville zijn al menig beroemdheden geweest. Ik ken Deauville van naam vooral uit de film van Coco Chanel, waar ze samen met Boy Capel een weekend naartoe gaat. Een dagje naar het strand waar Coco Chanel ook kwam was niet verkeerd.

Tussen de middag gingen we bij een restaurantje lunchen met prachtig uitzicht op het strand en de zee. We namen mosselen op de Normandische manier bereid: met creme en Calvados. Dat moest thuis nagemaakt worden, zo lekker! Afgelopen vrijdagavond dook ik de keuken in en ging aan de slag met de Normandische mosselen. Ik serveerde er Franse frietjes, stokbrood, diverse sausjes, een simpele groene salade en een koude witte wijn bij.

Normandische mosselen

Normandische mosselen

Recept voor twee personen (op basis van 1 kg mosselen per persoon voor een hoofdgerecht):
2 kg mosselen
2 glazen witte wijn
1 witte ui
1 prei
2 knoflooktenen
Calvados
200 ml creme fraiche
Bladpeterselie
25 gram roomboter
Peper & zout

Maak de mosselen schoon. Doe dit door ze in koud water onder te dompelen. Laat ze vijf minuten in het koude water liggen. Gooi de mosselen die stuk zijn of boven blijven drijven weg.

Snijd de prei in ringen en was de ringen, zodat ze niet meer zanderig zijn. Snijd tevens de ui in ringen en de knoflooktenen in plakjes. Verhit de roomboter in een mosselpan of een andere grote pan. Voeg de gesneden prei, ui en knoflook toe en bak vijf minuten op laag vuur totdat de prei en ui glazig zijn geworden. Voeg de witte wijn en de mosselen toe, doe de deksel op de pan en zet het vuur middelhoog. Als de wijn kookt schudt je de pan met mosselen voorzichtig om, zodat de wijn en groenten goed met de mosselen mengen. Hierna breng je de wijn nog twee keer aan de kook om vervolgens nog twee keer de pan om te schudden. Verwarm in de tussentijd de creme fraiche op laag vuur. Voeg op het laatst naar smaak een (flinke) scheut Calvados toe en schenk de saus dan over de mosselen. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout. Garneer de mosselen met fijngesneden bladpeterselie en serveer direct. De mosselen die niet open zijn gegaan, kun je beter niet eten. Geniet ervan!

Normandische mosselen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten