Your Cart is Empty

Pavlova met rood fruit (glutenvrij)

Pavlova met rood fruit (glutenvrij)

1 augustus 2014

Terug van vakantie dus tijd voor een nieuwe blogpost. Kennen jullie de blog Eten uit de Volkstuin al? Ik heb regelmatig contact met Marleen en af en toe spreken we samen met een paar foodbloggers af. Toen Marleen mij uitnodigde voor een foodbloggersfeestje in haar volkstuin kon ik geen nee zeggen. Wie wil er niet zo’n fantastische volkstuin als Marleen? Een volkstuin waar ze haar eigen fruit, groenten en kruiden laat groeien en waar ze tevens een huisje heeft met een keukentje. Ik ben meer dan jaloers, maar zal niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen om ook een volkstuintje te nemen.

Tijdens het foodbloggersfeestje was het erg gezellig om bij te kletsen met andere foodbloggers, maar genoten we ook van al het lekkers wat iedereen had meegebracht. Elke foodblogger had iets te eten gemaakt, waardoor het een groot eetfestijn werd. Marleen ontving ons met eigengemaakte vlierbloesemchampagne en had ook heerlijke bloody mary’s gemaakt. Verder stonden er o.a. heerlijke kaasjes met stokbrood, een frittata, een quiche en diverse salades op tafel. Als dessert genoten we van een kruisbessentaart, whiskey macadamianotenijs en maakte ik deze heerlijke pavlova. Ik denk dat een pavlova mijn lievelingstoetje is. Zoet, verleidelijk, zacht, krokant en met van alles te garneren. Eerder maakte ik al een chocoladepavlova met frambozen en een schwarzwälder kirsch pavlova, maar nu ging ik voor deze heerlijke pavlova met rood fruit.

Pavlova rood fruit 2

Recept voor 8 – 12 personen:
6 eiwitten
150 gram fijne kristalsuiker
150 gram poedersuiker
500 gram rood fruit
Eetbare bloemen
500 ml slagroom
1 theelepel witte wijnazijn

Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht). Zorg dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een handmixer of KitchenAid stijf tot ze in zijdeachtige pieken blijven staan. Als het eiwit begint te schuimen kun je lepel voor lepel de kristalsuiker erdoor kloppen. Spatel daarna de poedersuiker en de witte wijnazijn voorzichtig door het mengsel tot het een geheel is. Schep het schuim op een bakplaat met bakpapier en maak er een grote ronde taart van. Strijk de bovenkant met de spatel glad.

Zet de pavlova in de oven en bak ongeveer twee uur in de oven. De bodem is klaar als de bovenkant droog is en de randen er krokant uitzien. Zet de oven uit en laat de pavlova met de ovendeur nog dicht helemaal afkoelen. Dit duurt nog ongeveer twee uur. Als de pavlova is afgekoeld leg je hem op een mooi bord of taartplateau. Voeg naar smaak nog wat suiker aan de slagroom toe en klop de slagroom stijf. Schep de slagroom op de pavlova en garneer met het rode fruit en de eetbare bloemen.

Pavlova rood fruit 1


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten