Your Cart is Empty

Jamie pasta

Jamie pasta

16 juli 2014

Kennen jullie het kookboek Jamie’s Italië van Jamie Oliver? Als er een kookboek is wat je zeker in huis moet hebben, dan is het dit boek! Iedereen is gek op Italiaans eten en recepten van Jamie Oliver zijn nou eenmaal een feestje. Ik maakte al vele recepten uit dit boek en zelfs met mijn kookclub koken we recepten uit dit boek. Ik ben gek op de frittata van garnalen en peterselie, porchetta, pasta alla norma, pasta met ansjovis in tomatensaus, spaghetti met garnalen en rucola, paddenstoelenrisotto met peterselie uit de oven, jagersstoof van kip, snelle tiramisu en natuurlijk de pasta met tomaten en mozzarella uit de oven.

Ik wil jullie graag het recept van de pasta met tomaten en mozzarella uit de oven delen. Gewoon omdat wij het thuis heel vaak eten en het mijn lievelingspasta is. Het recept heet eigenlijk pasta al forno con pomodori e mozzarella, maar bij ons thuis wordt het Jamie pasta genoemd. Iedereen vindt het lekker en je maakt gegarandeerd succes als je deze pasta voor eters klaarmaakt.

Jamie pasta 1

Krijgen jullie al trek? Italiaans eten betekent simpele, maar de beste ingrediënten. Hoe kan het dat een gerecht met basisproducten als pasta, tomaten, mozzarella en basilicum zo lekker is? Jamie maakte dit recept voor schoolkinderen klaar. De Italiaanse wet schrijft voor dat scholen alleen biologische pasta en extra vierge olijfolie mogen gebruiken en bovendien werd de pasta met vers gemaakte mozzarella gemaakt. Op de juiste manier klaargemaakt is deze pasta echt verrukkelijk! Het oorspronkelijk recept en bereidingswijze heb ik iets aangepast. Recept voor vier personen:

400 gram gedroogde pasta (orecchiette of een ander soort)
3 blikken van 400 gram biologisch gepelde tomaten
3 bollen buffelmozzarella
100 gram Parmezaanse kaas
Verse basilicum
1 rode ui
2 knoflooktenen
1 gedroogde rode Spaanse peper
1 eetlepel rodewijnazijn
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Zet een grote pan gezouten water op het vuur. Snijd de ui en gedroogde peper fijn. Giet een flinke scheut olijfolie in een passende pan en laat daar de ui, geperste knoflook en peper ongeveer 10 minuten heel zacht in bakken tot ze zacht, maar nog niet gekleurd zijn. Voeg de gepelde tomaten in de pan toe, laat het mengsel aan de kook komen en 20 minuten op laag vuur pruttelen. Pureer de tomaten vervolgens met een blender tot een gladde saus. Snipper de basilicum in de saus en breng op smaak met peper, zout en de rodewijnazijn.

Kook de pasta in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar. Laat de pasta uitlekken en hussel met de helft van de tomatensaus. Pak nu een passende braadslee of ovenschaal en vet die in met een beetje olijfolie. Leg een laagje pasta in de schaal, dan wat tomatensaus, een handvol geraspte Parmezaanse kaas en een in plakken gesneden vol mozzarella. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een flinke laag Parmezaanse kaas. Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten