Your Cart is Empty

Quinoa risotto met honingtomaten, gegrilde courgette en feta

Quinoa risotto met honingtomaten, gegrilde courgette en feta

12 juli 2014

Kennen jullie deze honingtomaatjes al? Eind juni ontving ik van Kroon op het werk de foodybox zomer-editie. In de box zaten heerlijke producten van klanten van Kroon op het werk die ik mocht uitproberen. Wat is dat toch een vervelende bijkomstigheid als foodblogger zijnde;). In de box zat een prachtige doos waarin de honingtomaten verpakt waren. Wat een feest, want ik was al bekend met de oh zo lekkere honingtomaatjes.

Je blijft ervan eten, zo verslavend lekker en ook nog eens gezond! De combinatie van de smaak, de glanzende rode kleur en de stevige beet maken de tomaatjes tot een ware delicatesse. Geschikt als snack, bij de borrel en voor in verschillende salades en andere hoofdgerechten.

Gegrilde courgette en tomaten vind ik een zomers gevoel geven. Denkend aan zomerse avonden op ons dakterras krijg ik zin in lichte maaltijden en water met munt en citroen. Risotto vind ik meer bij de andere seizoenen passen en bedacht daarom een zomerse variant met quinoa in plaats van risottorijst. Oftewel quinoa risotto. Quinoa blijft een product waar ik graag mee kook mede omdat het glutenvrij is en vol gezonde voedingsstoffen zit.

Dit keer dus weer een gezond gerecht op Kookmeisje, snel maar weer ongezonde taarten, pasta’s en toetjes op mijn kookblog plaatsen? Wat zal jij met de honingtomaatjes maken? Ik ben benieuwd!

quinoa risotto 1

Recept voor twee personen:
150 gram quinoa (gemixte witte, rode en zwarte quinoa)
300 – 350 ml kippenbouillon van het tablet (of groentebouillon als je vegetarisch bent)
100 ml witte wijn
1 sjalotje
1 knoflookteen
1 eetlepel roomboter
200 gram honingtomaatjes (te koop bij de betere groentespeciaalzaken)
1 courgette
200 gram feta
Verse basilicum voor de garnering
Olijfolie
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zet de waterkoker aan, zodat je kokend water hebt. Was de quinoa goed en laat uitlekken in een zeef. Snijd het sjalotje en de knoflookteen fijn. Voeg één eetlepel olijfolie in een grote pan toe en bak het sjalotje en knoflook vijf minuten op laag vuur. Vet in de tussentijd een kleine ovenschaal met een scheut olijfolie. Leg daar voorzichtig de honingtomaatjes met kroon in. Zet de schaal voor ongeveer tien minuten in de voorverwarmde oven.

Voeg na vijf minuten de quinoa aan de pan toe. Bak één minuut op laag vuur mee. Schenk de wijn in de pan en laat deze al roerend verdampen. Voeg 300 ml van de kippenbouillon toe en kook de quinoa zonder deksel op de pan in vier minuten gaar. Roer de quinoa af en toe. Voeg eventueel aan het einde nog wat extra bouillon toe als de quinoa te droog wordt.

Begin ondertussen ook met het grillen van de courgette. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette. Voeg wat olijfolie in een grillpan toe en grill de plakken courgette aan beide kanten op middelhoog vuur. Snijd de feta in blokjes. Roer vlak voor het serveren de roomboter door de quinoa. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de quinoa in een diep bord door middel van een kookring. Leg bovenop de quinoa drie honingtomaten, drie blokjes feta en garneer met wat verse basilicumblaadjes. Leg om de quinoa heen de gegrilde courgette, de overgebleven honingtomaten en blokjes feta. Serveer de overgebleven gegrilde courgette op een bord ernaast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten