Your Cart is Empty

Frittata met gamba’s, courgette en cherrytomaten

Frittata met gamba’s, courgette en cherrytomaten

2 juli 2014

Eet jij wel eens geen koolhydraten? Ik sla regelmatig de rijst, pasta of aardappelen ‘s avonds over en vervang dit dan door eiwitten en groenten. Dit is momenteel een van mijn lievelingsrecepten wat ik het liefst na een lange werkdag klaarmaak. De frittata is geïnspireerd op een recept uit Jamie’s Italie. Ik maakte een frittata met gamba’s, courgette en cherrytomaten. Eigenlijk is een frittata heel erg simpel om te maken en kun je het met al je favoriete ingrediënten combineren. Bijvoorbeeld erg lekker met verschillende soorten kazen, kip, chorizo en verschillende soorten groenten.

Fritata gamba 1

Recept voor twee personen:
6 biologische eieren
150 gram verse gepelde gamba’s
Halve courgette
Verschillende kleuren cherrytomaatjes (ongeveer 10 stuks)
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Rasp van 1/2 halve biologische citroen
Dille
Lavas (kruid)
Twee eetlepels olijfolie
Chilipeper
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Snijd de courgette met een mandoline in dunne plakken. Voeg één eetlepel olijfolie in een koekenpan toe en zet het vuur middelhoog. Bak de courgette vijf minuten. Bak de laatste minuut de gamba’s mee. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Doe de courgette en de gamba’s in een kom en voeg de eieren, cherrytomaten, Parmezaanse kaas, citroenrasp, dille en lavas toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Voeg nog één eetlepel olijfolie in de pan toe en giet het mengsel in de koekenpan. Zet het mengsel op matig vuur, roer het gedurende één minuut langzaam door elkaar. Zet de pan daarna in de voorverwarmde oven. Bak de frittata ongeveer acht minuten in de oven, totdat hij goudkleurig is geworden en de bovenkant niet meer zacht is. Serveer met een gemengde groene salade en eventueel voor toch wat koolhydraten wat brood.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten