Your Cart is Empty

Soba noedels met biefstukreepjes

Soba noedels met biefstukreepjes

27 juni 2014

Ben jij al bekend met soba noedels? Ik zag soba noedels voor het eerst een keer in de Marqt liggen en nam het toen mee naar huis. Mijn broer is een grote fan van Japans eten en vertelde al een keer over soba noedels, maar eigenlijk had ik er nooit aan gedacht om zoiets een keer klaar te maken. Totdat ik op een van mijn favoriete Nederlandse kookblogs heerlijke recepten met soba noedels voorbij zag komen. Suus van Food Bandits maakte soba noedels met paddenstoelen, courgette en een dressing van tahin. Maura van Yellow lemon tree maakte groene thee soba noedels met verschillende soorten groenten en een Oosterse dressing. Geïnspireerd door deze recepten ging ik aan de slag met mijn favoriete versie. Ik maakte soba noedels met biefstukreepjes, maar uiteraard kun je het gerecht ook vegetarisch eten. Voeg dan eventueel nog wat extra groenten toe.

Noedels vind ik in dezelfde categorie als pasta vallen en is dus niet echt gezond. Behalve als je gaat voor een volkoren pasta, spelt pasta of soba noedels. Op deze manier krijg je toch wat gezondere voedingsstoffen binnen. De soba noedels zijn gemaakt van onder andere boekweit. De versie die ik gebruikte van de Marqt is helaas niet glutenvrij, omdat er ook tarwebloem inzit. Ga voor glutenvrije soba noedels naar de toko en koop noedels waar alleen maar boekweitmeel in verwerkt is. Maak de noedels met verschillende soorten groenten klaar. Ik deed er shiitake paddenstoelen, een puntpaprika, paksoi, prei en een rode peper doorheen. Natuurlijk kun je deze groenten ook voor andere groenten vervangen of als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je bij de Marqt ook een Oosterse groentemix kopen.

Soba noedels 2

Recept voor vier personen:
270 gram sobanoodles
400 gram Hollandse biefstuk
250 gram shiitake paddenstoelen
1 rode puntpaprika
1 paksoi
2 preien
1 rode peper
2 knoflooktenen
2 eetlepels wokolie

Voor de saus
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels oestersaus
Zwarte peper

Voor de garnering
Verse koriander
Geroosterde sesamzaadjes
1 limoen

Zet een pan met water op. Snijd de paprika, paksoi, prei en rode peper in stukken. Was de groenten. Maak de paddenstoelen met wat keukenpapier schoon en snijd eventueel de wat grotere paddenstoelen door de helft. Verhit twee eetlepels wokolie in een wokpan. Pers de knoflook in de pan uit en bak één minuut op laag vuur. Voeg dan de gesneden paprika, paksoi, prei en rode peper toe. Bak de groenten vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg op het laatst de paddenstoelen toe en bak deze ook twee minuten mee.

Bak de biefstuk in een grillpan aan beide kanten ongeveer twee minuten. Voeg ondertussen de soba noedels in de pan met kokend water toe en kook in vier minuten gaar. Als de biefstuk is gebakken vouw je de biefstuk in aluminiumfolie om even te laten rusten. De biefstuk blijft zo warm, maar gaart ook nog wat na. Giet in de tussentijd de soba noedels af en doe bij de groenten in de wokpan. Voeg alle ingrediënten voor de saus aan de pan toe en meng alles door elkaar. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Serveer de soba noedels met de groenten in een mooie kom. Leg de biefstukreepjes erover en garneer met verse koriander, schijfjes limoen en geroosterde sesamzaadjes. Eet het gerecht met stokjes uit de kom.

Soba noedels 3


  • Maura - YLT schreef:

    Jeeeej, je hebt ze ook ontdekt! Lekker he sobanoedels. Ik mag ze ook tijdens mijn detox, alleen dan niet de biefstukreepjes. Als ik klaar ben ga ik deze eens proberen.

    Enne mooooooi die kommetjes 🙂

  • Maura - YLT schreef:

    Jeeeej, je hebt ze ook ontdekt! Lekker he sobanoedels. Ik mag ze ook tijdens mijn detox, alleen dan niet de biefstukreepjes. Als ik klaar ben ga ik deze eens proberen.

    Enne mooooooi die kommetjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten