Your Cart is Empty

Healthy truffels (suikervrij en lactosevrij)

Healthy truffels (suikervrij en lactosevrij)

22 juni 2014

I must have flowers always and always – Claude Monet

Kopen jullie vaak bloemen? Of heb je ze alleen maar in huis als je ze van iemand krijgt? Ik ben echt verliefd op bloemen en koop het liefst de bloemenwinkel helemaal leeg. Elk weekend koop ik verse bloemen voor in huis. Ik koop vaak verschillende soorten bloemen en takken en maak er dan een groot boeket van. Mijn lievelingsbloemen zijn pioenrozen en combineer ze graag met blauwe scabiosa’s (zie bovenstaande foto). Wat zijn jouw lievelingsbloemen?

Healthy truffels 2

De laatste tijd ben ik bewuster bezig met wat ik eet. Het liefst schrijf ik ook op wat ik eet, zodat ik het kan teruglezen. Hoe zouden jullie het vinden als ik op Kookmeisje elke week mijn eetdagboek ga delen? Dan kunnen jullie zien dat je door gezond te eten, maar ook door af en toe te snoepen en uit eten te gaan op gewicht kunt blijven. Ik eet namelijk heus niet elke dag kaasjes, taarten en andere ongezonde dingen. Zo eet ik de laatste tijd minder koolhydraten en ben ik meer op mijn suikerinname gaan letten. Elke keer als ik zin in iets zoets kreeg, nam ik een verse dadel. Zo lekker! Zo ontstonden deze heerlijke healthy truffels gemaakt van dadels, kokos en pistachenoten. Recept voor ongeveer 20 truffels (geïnspireerd door Green Kitchen Stories):

Truffels 3

250 gram verse dadels
100 gram kokosrasp
100 gram pistachenoten
2 eetlepels gemend superfruit (inca bessen, goji bessen, moerbeien en gedroogde cranberry’s)
2 eetlepels cacaopoeder + extra voor het rollen van de truffels
1 eetlepel kokosolie op kamertemperatuur
1 eetlepel water
1 theelepel kaneel

Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in de blender of een keukenmachine en meng het geheel fijn. Doe het mengsel in een kom en zet tien minuten in de koelkast weg. Haal het mengsel uit de koelkast en vorm 20 kleine ronde truffels met je handen. Rol de truffels door cacaopoeder. Zet ze voor het serveren nog even in de koelkast om koel te worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten