Your Cart is Empty

Ontmoeting René Redzepi (Noma) bij Ron’s Gastrobar

Ontmoeting René Redzepi (Noma) bij Ron’s Gastrobar

20 juni 2014

Begin juni was René Redzepi (Noma) in Nederland vanwege zijn boekpresentatie van de Nederlandse vertaling Noma: a work in progress. Voor diegene die hem niet kennen: zijn restaurant in Kopenhagen is voor de zoveelste keer uitgeroepen tot het beste restaurant in de wereld. De boekpresentatie was bij Ron’s Gastrobar waar een informele lunch was georganiseerd om René Redzepi zijn nieuwe boek te vieren. En wie was er uitgenodigd? Kookmeisje!

Vol trots stapte ik vanuit mijn werk in Amsterdam op de fiets door het Vondelpark naar Ron’s Gastrobar. Daar werd ik met een glas heerlijke champagne ontvangen en al snel kwam ik andere Nederlandse foodbloggers en andere bekenden uit de culinaire wereld tegen. Dirk Zeelenberg (Divorce) reikte René Redzepi het eerste Nederlandse boek uit. Dirk was drie weken geleden samen met Ron Blaauw bij Noma geweest en daarom aan hem de eer.

Noma 2

Na het officiële gedeelte gingen we aan tafel en genoten we van een heerlijke lunch gemaakt door Ron’s Gastrobar. We kregen o.a. een McFlurry van ganzenlever, pizza met Oosterschelde kreeft, een cassoulet van jonge voorjaarsgroenten en bbq spare ribs geserveerd. Tussen de lunch door kreeg ik eindelijk de kans om René te ontmoeten. Hij kwam kalm en zelfverzekerd over en is erg aardig en grappig. Helaas kon ik niet lang met hem praten, maar hebben we het wel even kort over Nederlands eten gehad. Je kunt hem in ieder geval voor poffertjes wakker maken.

En dan het boek Noma: a work in progress. Het is een serie die bestaat uit een kookboek met recepten, een dagboek en een boek met snap shots. Het receptenboek is geen kookboek waaruit ik ooit een recept zal gaan koken. Het staat vol met gekke ingrediënten als zwarte mieren, rendierbloed en kabeljauwlevers. Je moet beginnen met het lezen van het dagboek. In het dagboek staan dan verwijzingen naar het kookboek en naar de snap shots. Op deze manier kom je erachter hoe René Redzepi te werk gaat en hoe hij zijn recepten ontwikkelt. Het receptenboek dient voor mij meer als inspiratie om te zien hoe borden zo gefascineerd opgemaakt kunnen worden en met welke gekke ingrediënten er eigenlijk allemaal gewerkt kan worden.

Noma 3

Nu ik hem ontmoet heb wil ik niets liever dan bij Noma gaan eten. Het is inspirerend om te zien hoe iemand zo gepassioneerd te werk gaat. Het was altijd al een wens van mij, maar nu ik René ontmoet heb en diep in zijn boek ben gedoken kan ik niet meer wachten. Ik hoop dan ook dat ik jullie ooit kan vertellen dat ik ernaar toe ga! Heb jij wel eens bij een sterrenrestaurant gegeten? En zo ja welk restaurant ben je voor het laatst geweest?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten