Your Cart is Empty

Restaurant ML

Restaurant ML

Eind mei ging ik met vrienden eten bij sterrenrestaurant ML in mijn woonplaats Haarlem. Met deze vrienden hebben we de afspraak om twee keer per jaar bij een sterrenrestaurant te eten om al onze verjaardagen tegelijkertijd op een leuke manier te vieren. De vorige keer gingen we bij Yamazato in het Okura eten en dit keer was het de beurt aan restaurant ML.

We werden hartelijk ontvangen door een ober en netjes naar onze tafel gewezen. De sfeer in het restaurant is fijn en niet te stijf. Je hebt echt het gevoel dat je gewoon jezelf kunt zijn en dat je elk gespreksonderwerp kunt aansnijden. Het personeel was aan het begin van de avond een beetje terughoudend, tot wij hen vragen stelden over onder andere het restaurant en de ster die zij hebben ontvangen. Hierdoor werden zij al snel open en vertelden zij ons over hun ervaringen in andere sterren restaurants, wat uiteraard erg leuk was om te horen. Ze zagen er allemaal netjes verzorgd uit. De mannen en de vrouwen hadden allemaal een zwart pak aan met daaronder een wit overhemd. De vrouwen hadden hun haar netjes vastgebonden. Alle gerechten werden met een satijnen zwarte handschoen op tafel gezet, waardoor er geen vlekken op het glaswerk kwamen.

We kozen het zevengangen taste menu. Als amuse kregen we drie verschillende amuses waarvan er een was gemaakt van makreel, de andere met verschillende soorten bereidingen van komkommer en de laatste was een soep van bleekselderij. Het eerste gerecht bestond uit stukjes tonijnsteak, filet american van kalf, olijven, tomaten structuren, artisjok en een bouillon van een green zebra tomaat. Het tweede gerecht was zwarte gekookte en gepofte quinoa, een tempura langoustine, witte asperges, gekarameliseerde buikspek en een bouillon van ponzu. Dit gerecht was mijn lievelingsgerecht en erg origineel door de verschillende ingrediënten.

ML 3

De volgende gang bestond uit stukjes Oosterschelde kreeft, pata negra, watermeloen en een limoencrème. Dit was ook een van mijn favoriete gerechten. Kreeft is nou eenmaal erg lekker. Het bord vond ik prachtig opgemaakt. Daarna kregen we een gerecht met tarbot, doperwtjes, koolrabi, krab, gember en een jus van yuzu. Deze gang vond ik eigenlijk het minst. Dit kwam meer doordat ik eigenlijk niet zo’n fan van tarbot ben. De jus van yuzu smaakte wel heel goed.

Als hoofdgerecht kregen we eindelijk vlees en daar was ik eigenlijk ook wel aantoe. Het gerecht bestond uit zuiglam, tuinboontjes, morilles, wortel structuren, gekonfijte aardappel, courgette en een jus van lam. Het gerecht was mooi bij elkaar gesteld, maar vond ik verder niet heel bijzonder. Als nagerecht kregen we eerst een hartig dessert met kaasjes van Bourgondisch Lifestyle. Het zoete dessert bestond uit twee lagen: een citroentaart met limoen, merengue, bloemen en honingijs. De andere laag was aardbeien met rabarber en pistacheijs. Ook dit was een van mijn favoriete gerechten. Je kunt mij sowieso altijd wakker maken voor citroentaart. Hoe speciaal was het dat ik nu citroentaart van een sterrenrestaurant geserveerd kreeg. Het toetje was echt heel lekker!

Ik zou zeker nog teruggaan naar ML, mede omdat het een onderscheidend niveau heeft. Het is een toegevoegde waarde dat het restaurant echt in het centrum van Haarlem ligt. Het restaurant heeft een binnentuin, waar je met lekker weer ook buiten kunt eten. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding voor een sterrenrestaurant is erg goed. Wij betaalden voor een zevengangen menu
€ 89,50.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten