Your Cart is Empty

Rabarber vanilleclafoutis (glutenvrij)

Rabarberclafoutis 3

Vlakbij mijn ouders is een zorgboerderij waar je verschillende biologische producten kunt kopen in de landwinkel. Een tijd geleden was ik er met mijn moeder en kocht ik rabarber die net vers uit de moestuin kwam. Ik ben gek op rabarber, omdat het een heerlijke zure, maar toch zoete smaak heeft en je er de lekkerste gerechten mee kunt maken. Als nagerecht maak ik graag een clafoutis van seizoensfruit. Je kunt de clafoutis met o.a. kersen, abrikozen en frambozen maken of zelfs een hartige clafoutis met bijvoorbeeld tomaten maken. Ik ging aan de slag met de rabarber van de Hondspol en maakte een heerlijke glutenvrije en niet te zoete rabarber vanilleclafoutis.

Dan even iets anders. Ik zie elke dag in mijn statistieken welke gerechten het meeste bekeken worden en hoop dan maar dat jullie die gerechten die dag aan het maken zijn. Ik word heel blij van volgers die mijn recepten koken, maar zie te weinig resultaten terug. Dus mocht je een recept van mijn kookblog gaan maken dan zal ik het heel leuk vinden als jullie mij het eindresultaat laten zien. Dit kan door mij te taggen op instagram @ardekker of #kookmeisje te plaatsen, mij te twitteren of een bericht te sturen op mijn Facebookpagina. Je kunt mij natuurlijk ook altijd mailen op info@kookmeisje.nl. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd naar wat jullie allemaal maken!

Rabarberclafoutis 1

Recept voor acht personen:
500 gram rabarber
2 theelepels rabarcello
1 vanillestokje
150 gram amandelmeel
200 ml halfvolle melk
4 biologische eieren
50 gram roomboter + iets extra om springvorm mee in te vetten
50 gram rietsuiker + 2 eetlepels om te bestrooien
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd de rabarber in stukjes van twee cm. Was de stukjes rabarber en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de stukjes rabarber met één eetlepel rietsuiker en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de vanille samen met het meel, de suiker en een snufje zout. Meng daarna met de melk en voeg één voor één de eieren toe. Smelt de roomboter op een laag vuur. Meng als het laatste de gesmolten roomboter en de rabarcello door het beslag. Vet een springvorm van 24 cm in.

Rabarberclafoutis 2

Haal de rabarber na een kwartier uit de oven en verhoog de oven naar 200 graden. Verdeel de stukjes rabarber over de onderkant van de springvorm. Schenk daarover voorzichtig het beslag. Zet de springvorm een kwartier in de oven op 200 graden. Haal daarna de taart uit de oven en bestrooi met één eetlepel rietsuiker. Verlaag de oven naar 180 graden en zet de taart nog voor 30 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven om iets te laten afkoelen, maar serveer de taart warm. Snijd een stukje af en serveer op een mooi bordje met wat crème fraîche, vanille-ijs of een ander zuivelproduct.


 • Suus schreef:

  Oh wat een heerlijk idee om dit te maken, is perfect voor het weekend! Ook fijn dat het glutenvrij is. Ga deze zeker onthouden.

  Liefs Suus

  • Anne-Ruth Dekker schreef:

   Jaa een heel fijn nagerecht voor in het weekend 🙂 Ik maakte het vorig weekend en gisteren weer haha. En zo slecht is het ook niet en je zou het zelfs nog gezonder maken met amandelmelk, kokosboter en palmsuiker ofzo;)

 • Robert schreef:

  Hij smaakt echt heerlijk. Inderdaad niet te zoet en de combinatie met het friszure maakt het net even anders-dan-anders. Dankje!

 • Maura - YLT schreef:

  Oeh clafoutis! Heerlijk lijkt me met rabarber, vooral zo vers uit de moestuin. Enne wat heb je toch een geweldig mooie bordjes 😉

 • […] Heerlijk zo’n lang hemelvaart weekend, waarbij ik veel tijd had om aan mijn scriptie te zitten, maar ‘s avond met familie en mijn vriend wel genoot van heerlijke culinaire maaltijden. Zo zou ik eerst woensdagavond naar Rollende Keukens gaan, maar zat het weer helaas tegen. Mijn vriend en ik besloten om bij Nurks in de Hout te gaan eten (later hier meer over op mijn blog). Donderdagavond werd het een Franse avond met gegratineerde coquilles, als hoofdgerecht lamskoteletjes, gegratineerde witte asperges en een aardappeltaartje met ganzenvet en als toetje genoten we weer van de heerlijke rabarber vanilleclafoutis. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten