Your Cart is Empty

Gegratineerde coquilles

Gegratineerde coquilles

Het liefst kook ik voor een grote groep vrienden en/of familie of voor mijn vriend en ik,¬† maar het komt ook nogal eens voor dat ik alleen thuis ben. Meestal eet ik dan een salade, maar soms plan ik juist een paar gerechten in die ik voor mijn blog wil maken. Vorige week had ik zo’n avond waarop ik alle tijd had en aan de slag ging in de keuken om het vervolgens allemaal uit te proberen. Heerlijk een avondje culinair bezig zijn!

Het eten van coquilles vind ik altijd een feest. Je kunt er veel lekkere combinaties mee bedenken, maar op de een of andere manier vind ik deze makkelijke bereiding van coquilles het lekkerst. De coquilles zijn gegratineerd in de oven met een eigengemaakte kruiden- en knoflookboter. Serveer er lekker brood bij zodat je het brood in de gesmolten boter kunt dippen en serveer de coquilles in een mooie schelp. Een heerlijk voorgerecht voor een zomerse avond. Recept voor vier personen:

Voor de kruiden- en knoflookboter
100 gram zachte ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
1 handjevol verse peterselie
1 handjevol verse bieslook
Peper en zout

Voor de gegratineerde coquilles
8 verse coquilles
Sap van een halve citroen
Kerriepoeder
Peper en Zout
Zelfgemaakte kruiden- en knoflookboter

Begin eerst met het maken van de zelfgemaakte kruiden- en knoflookboter. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat je alles door de boter kunt mixen. Snijd de peterselie en bieslook fijn of maal fijn in de keukenmachine of blender. Voeg de kruiden bij de boter en pers de knoflook boven het mengsel uit. Meng alles goed door elkaar en breng de boter op smaak met peper en zout.

Verwarm de grill voor. Verdeel de coquilles over vier schelpen. Strooi de kerriepoeder over de coquilles en breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de boter over de coquilles. Zet de schelpen onder de grill voor ongeveer 10 minuten. De coquilles moeten niet meer meebewegen als je ze indrukt en de boter moet goudbruin en gesmolten zijn. Pers een paar druppels citroensap over de vier schelpen. Serveer de coquilles direct. Erg lekker met wat sneetjes stokbrood!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten