Your Cart is Empty

KU Kitchen & Bar

KU Kitchen & Bar 1

Vorige week was ik uitgenodigd voor een perslunch bij KU Kitchen & Bar op de Utrechtsestraat in Amsterdam. Het restaurant is de nieuwe hotspot in Amsterdam als je zin hebt in Japans eten en dat in combinatie met de lekkerste cocktails. We werden ontvangen met een heerlijke mocktail van aardbeien en mango. Tijdens het ontvangst kon ik even bijkletsen/kennis maken met andere foodbloggers zoals Sesanne van The Lion Kitchen, Kelly van Goodfoodlove,Vanessa van Culinessa en Michelle van Story154. Daarna werden we door de kok vriendelijk verzocht om aan tafel te gaan en werden we verrast met een negengangenlunch.

KU Kitchen & Bar 2

Bernou & Claire hadden voor KU Kitchen & Bar alles in de puntjes verzorgd. De tafel was prachtig gedekt, mooie glazen, kaarsjes en prachtige bloemen. Meestal als ik naar een persevenement ga, zijn er alleen maar foodbloggers uitgenodigd. Daarom was het deze keer extra leuk dat er naast foodbloggers ook modepers en andere genodigden aanwezig waren. Onder andere Lonneke van StyleMyDay, Rens Kroes, Chloë van Fashionista Chloë en Bastiaan van Schaik zaten ook aan de tafel.

KU Kitchen & Bar 3

We starten met edamame bonen, gevolgd door een dashi soep. Dashi is een heldere bouillon op basis van ramen noodles, lente-ui en shiitake. Na de soep kregen we een heerlijke groene salade met gamba’s van de Big Green Egg met een dressing van kimchi (gefermenteerde kool en groenten). Daarna kregen we een duck ‘n roll en maki en nigiri sushi. Mijn favoriet tijdens de lunch was de king KU burger van Wagyu beef. Als dessert kregen we een fresh walnut mochi gemaakt van kleefrijstmeel met walnoot en een karamelsaus en een saus van groene thee en witte chocolade. Ik eindigde de lunch met een kopje heerlijke Japanse groene thee en daarbij kregen we heerlijke friandises bestaande uit een gemberbonbon, sesam kletskoppen en een kokosmakroon.

KU Kitchen & Bar 4

Ik ben een grote fan van de Japanse keuken, maar het eten moet wel een bepaalde kwaliteit hebben. KU Kitchen & Bar is een ontzettend gezellig hip restaurantje waar je voor een gemiddelde prijs echt top kunt eten! Ik zal er zeker weer snel te vinden zijn en wil KU Kitchen & Bar, Bernou en Claire nogmaals voor de fantastische lunch & goodiebag bedanken.

Ku Kitchen & Bar – Utrechtsestraat te Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten