Your Cart is Empty

Spaghetti carbonara a la Laurens

Carbonara 2

Dit recept wil ik al een hele lange tijd met jullie delen. De beste vriend van mijn vriend heet Laurens en kan de lekkerste pastagerechten klaarmaken. Mijn favoriet is zijn recept voor de klassieke spaghetti carbonara. Laurens maakt de spaghetti zonder de tuinerwten, maar ik vond dat ik toch wat groenten moest binnenkrijgen. In veel Italiaanse restaurants wordt de saus met room klaargemaakt, maar de klassieker wordt op basis van eieren, kaas en pancetta gemaakt. Niet heel goed voor de heupen, maar ach de Italianen zijn toch ook slank gebleven?

De saus is makkelijk klaar te maken. Ik gebruik voor deze klassieker de allerbeste producten die er verkrijgbaar zijn. Ik kocht verse eieren, de allerlekkerste Parmezaanse kaas en een goede kwaliteit pancetta van de worstmakers Brandt & Levie. De pancetta is na weken van droog pekelen met diverse kruiden en specerijen opgehangen en gedroogd. De rijping en het vet dat de smaak van de kruiden overneemt maken de pancetta zo lekker. Brandt & Levie zijn drie jonge worstmakers uit Nederland die in Italië worst hebben leren maken. Een betere pancetta kun je dus niet krijgen! Recept voor vier personen:

Carbonara 1

150 gram pancetta van Brandt & Levie (te koop bij Marqt)
150 gram Parmezaanse kaas
3 eieren
200 gram tuinerwten
300 gram spaghetti
Zwarte peper

Snijd de pancetta in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijnste rasp en doe in een grote kom. Voeg de zwarte peper aan de geraspte kaas toe, door 20 keer met de pepermolen te draaien. Breek de eieren open en doe ze bij de Parmezaanse kaas. Zet een pan water op het vuur en wat zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking. Bak in de tussentijd de pancetta in een koekenpan. Je hebt geen olijfolie of boter nodig om de pancetta te bakken. Het spek heeft namelijk al veel vet van zichzelf. Doe de uitgebakken pancetta bij de Parmezaanse kaas en eieren in de kom. Giet de spaghetti af en voeg zo snel mogelijk in de kom toe. Roer de spaghetti door de Parmezaanse kaas, eieren en de pancetta. Als het goed is wordt het vanzelf een geheel. Verdeel de spaghetti over vier mooie diepe borden. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten