Your Cart is Empty

Groene asperges en gepocheerd ei

Asperges 1

Niets is fijner dan een zondagochtend wakker worden en je realiseren dat je zolang in bed mag blijven liggen als je zelf wilt. Gewoon omdat het kan. Afgelopen zondag was zo’n zondag waarbij het ook nog eens buiten regende. Voor het ontbijt had ik groene asperges ingekocht, dus het kwam goed uit dat het ontbijt een brunch werd. Zelf moet ik op de vroege morgen niet aan dit gerecht denken, maar het is wel uitermate geschikt voor jouw paasbrunch. De combinatie van de groene asperges en het gepocheerde ei geven het brood een lenteachtige twist. Afgelopen zaterdag was er weer voor het eerst dit seizoen de antiekmarkt tegenover mijn huis. Hier later meer over op mijn blog. Beide bordjes van deze blogpost heb ik op de antiekmarkt gescoord! Recept voor vier personen:

Vier sneetjes van je favoriete brood
20 kleine groene asperges
4 kakelverse eieren
8 plakjes ontbijtspek
2 eetlepels mayonaise
Peper & zout
Witte wijnazijn

Asperges 2

Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af. Blancheer de asperges door ze vier minuten in kokend water te koken en daarna met koud water af te spoelen. Laat de asperges helemaal afkoelen. Zet voor de gepocheerde eieren een grote pan op het vuur met voor de helft gevuld met water. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur laag. Voeg een snufje zout en een scheut azijn aan het water toe. Breek een ei open in een kopje. Roer met een houten lepel net zolang in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Breng het kopje zo dicht mogelijk naar het water toe en giet het ei voorzichtig in het water. Draai met twee lepels het eiwit zo snel mogelijk om het eigeel heen. Kook het ei ongeveer drie minuten en haal het dan voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Snij het overtollige eiwit van het gepocheerde ei af.  Herhaal dit met de rest van de eieren. Als je handig bent in eieren pocheren, kun je er eventueel meerdere tegelijk in een pan doen.

Bak ondertussen de ontbijtspek krokant en breek het in kleine stukjes. Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise. Leg op ieder sneetje vijf groene asperges. Leg op de groene asperges het gepocheerde ei en verdeel de ontbijtspek over de broodjes. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes op mooie bordjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten