Your Cart is Empty

Toujours fish & meat

Toujours 1

Midden in het centrum van Haarlem is restaurant Toujours geopend. Het restaurant ligt op een van mijn favoriete plekjes van Haarlem. De Oude Groenmarkt heeft iets levendigs, waar het zowel ‘s winters als zomers heerlijk vertoeven is. In het rijtje restaurants op de Oude Groenmarkt is Toujours een aanwinst. Het restaurant richt zich op puur en authentiek koken met verse producten. De eigenaren van het restaurant, Xiadong en Wotchao Sun, runnen ook restaurant L’Anders. Visliefhebber Wotchao wilde graag een restaurant zoals hij ze ook uit Frankrijk kent. Zo ontstond Toujours met voedsel van een hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt.

Het serveren van fruits de mer schalen maakt Toujours uniek. Ik kan nu al niet wachten op dat het hoogzomer is, de zon schijnt en ik na een dag werken bij Toujours op het terras beland met een fruits de mer schaal en een goed glas witte wijn. Het restaurant krijgt dagelijks verse vis, kreeft en oesters vanuit Ijmuiden aangeleverd. Het restaurant heeft behoorlijk wat tafeltjes. Iedere gast kan op deze manier een favoriet plekje uitzoeken. Toujours heeft aan de kant van de bar knusse nisjes, waar je met een kleine groep gezellig bij elkaar kunt zitten. Ook de plekjes bij het raam zijn leuk om plaats te nemen. Vanuit deze hoek kijk je uit op de Oude Groenmarkt en de St. Bavokerk.

Toujours 2

Ikzelf heb al twee keer van Toujours mogen genieten. Ik ging er al een keer met mijn vriend eten en vorige week was ik bij de officiële opening aanwezig. Tijdens het etentje ging ik als voorgerecht voor een vissoep en als hoofdgerecht voor kreeft met een safraanmayonaise. Met de opening genoot ik samen met andere foodbloggers en een vriendinnetje van kleinere hapjes zoals oesters, een tartaar van tonijn, een steak tartare van kalfsvlees en een salade de crevettes. De keuken van Toujours heb ik zo al ruim mogen proeven. Een ding kan ik je garanderen, het smaakt zeker naar meer. Naast de fruits de mer schalen heeft Toujours ook charcuterie schalen, diverse voorgerechten en heerlijke vis- en vleesgerechten op de kaart staan. Van mij mogen ze alleen nog de desserts op de kaart iets spannender maken!

Restaurant Toujours – Oude Groenmarkt 10 te Haarlem
www.restauranttoujours.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten