Your Cart is Empty

Koekjes van kip en kikkererwten met kerrie mayonaise

DSC01501

Er is weer een week voorbij. Een week waarin ik niet kon wachten om dit recept met jullie te delen. Inspiratie voor dit gerecht kwam door de bekende viskoekjes. Viskoekjes zijn namelijk goed te combineren met de knoflook mayonaise. Of met de tonijn mayonaise. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat ik viskoekjes ging maken in combinatie met een van deze twee mayonaises van Jean Bâton. Tot op het moment dat ik de kerrie mayonaise had geproefd, wauw wat een smaak! Maar ja kerrie combineert natuurlijk erg goed met kip. Van het een kwam het ander en bedacht ik koekjes van kip en kikkererwten met de kerrie mayonaise. Om de koekjes te binden gebruikte ik meel van kikkererwten, wat ook nog eens erg gezond is. De koekjes doen Marrokaans aan door de combinatie van kikkererwten, kerrie en het kruidenmengsel za’atar.

Koekjes kip kikkererwten

Afgelopen week hadden jullie de tijd om mij te vertellen welke mayonaise van Jean Bâton jullie favoriet is en wat je daarbij zou maken. Wat een ontzettend leuke ideeën hebben jullie allemaal. Ik ga zeker nog een paar van de gerechten proberen, aangezien ik nog veel mayonaise in huis heb. Een van de gerechten waar ik erg blij van wordt is een saus van de mosterd mayonaise met een fijngesneden uitje, een handje peterselie, augurkjes en een verkruimeld hardgekookt eitje in combinatie met een krokant gebakken visje en verse frietjes. Ook wordt ik erg blij van de hamburgers op Turks brood met in het mengsel van de hamburger chili mayonaise. De hamburger is gevuld met mozzarella en wordt geserveerd op het Turkse brood met truffel mayonaise. Gefeliciteerd Astrid en Roy jullie gerechten vind ik het origineelst en daarom winnen jullie allebei een pakket met de mayonaises van Jean Bâton. Sturen jullie mij een mail met je adresgegevens?

DSC01494

Serveer de koekjes als hapje, maar ze zijn ook erg geschikt als amuse of voorgerecht. Pas in beide gevallen dan de hoeveelheid per persoon aan. Recept voor zes koekjes:

Voor de koekjes
1 kipkarbonade
130 gram kikkererwten
100 gram kikkererwtenmeel
1 ei
1 theelepel kerrie
1 theelepel za’atar
Olijfolie
Peper & zout

Voor de garnering
1 eetlepel Jean Bâton kerrie mayonaise
Snufje kerrie
Alfalfa
Handje winterpostelein

Snijd de kipkarbonade in kleine stukken. Voeg een eetlepel olijfolie in een koekenpan toe en zet op middelhoog vuur. Bak de kip in ongeveer vijf minuten gaar. Doe de gebakken kip samen met de kikkererwten in de blender. Maal het mengsel heel kort in de blender, zodat het grof blijft. Zorg dat het mengsel niet helemaal fijn is geworden. Sommige kikkererwten mogen nog heel zijn. Meng het mengsel samen met het meel en het ei in een kom. Meng het goed, zodat als het goed is het mengsel een geheel wordt. Mocht het nog te nat zijn, voeg dan nog wat extra kikkererwtenmeel toe. Breng het mengsel op smaak met de kerrie, za’atar en peper & zout.

Verdeel het mengsel in zessen en maak er met je handen koekjes van. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Bak de koekjes in ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur gaar. Serveer de koekjes op elkaar gestapeld. Schep op de bovenkant van de koekjes de kerrie mayonaise. Garneer met alfalfa en de winterpostelein. Bestuif met wat extra kerrie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten