Your Cart is Empty

Schwarzwälder kirsch pavlova

Pavlova 1

Ik ben echt gek op alles wat met meringue is gemaakt! Zo ook een pavlovataart, waarvan ik al een recept met frambozen op mijn blog heb staan. Ik probeer zelf steeds verschillende pavlova’s te verzinnen en ik moet zeggen dat deze zeer goed gelukt is. Ik heb gewoon mijn eigen pavlovataart verzonnen en wat is die lekker. Zachte en krokante meringuebodem, fluwelige slagroom, zoete amarena kersen afgetopt met pure chocolade. Loopt het water je al in de mond?

Pavlova 2

De eerste keer dat ik deze taart serveerde was op mijn 25e verjaardagsdiner. Een dubbele pavlova stond al een tijd op mijn food bucketlist en vond ik zeer geschikt voor mijn verjaardag. De taart is niet goed voor je heupen, maar af en toe wil je gewoon eens onoplettend genieten. Je kunt de taart heel goed voorbereiden, door de bodems van tevoren te maken en de slagroom al op te kloppen. Het enige wat je dan nog moet doen, is het opmaken van de taart.

Pavlova 3

‘S avonds in het donker fotograferen heeft niet mijn voorkeur. Dus was ik genoodzaakt om de pavlova een keer overdag te maken. Daar zat ik dan op donderdagmiddag met een enorme taart. Alle buren en vrienden in de buurt werden gewaarschuwd, zodat ik gelukkig de pavlova niet in mijn eentje hoefde op te eten. Anders had ik wel een marathon mogen gaan lopen;). Wil je ook een diner op een lekkere en indrukwekkende manier afsluiten? Ga dan voor deze schwarzwälder kirsch pavlova! Recept voor acht tot tien personen:

6 eiwitten
150 gram fijne kristalsuiker
150 gram poedersuiker
400 gram amarena kersen (te koop bij o.a. delicatessenzaken en de Sligro)
500 ml slagroom
30 gram pure chocolade
2 eetlepels kirsch
1 eetlepel cacaopoeder
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 80 graden (hetelucht). Klop de eiwitten met het snufje zout met de mixer. Als de eiwitten beginnen te schuimen, voeg je lepel voor lepel de kristalsuiker toe. Zorg dat alle suiker goed door de eiwitten is gemengd, voordat je een nieuwe lepel toevoegt. Klop de eiwitten stijf tot ze in zijdeachtige pieken blijven staan. Spatel voorzichtig de poedersuiker door de eiwitten. Leg twee bakplaten met bakpapier klaar en teken met een potlood twee grote ronde cirkels van een diameter van 20 cm. Verdeel de eiwitten over de twee cirkels. Bestuif de eiwitten voorzichtig met de cacaopoeder, door de cacao op een mespunt te leggen. Zet de meringues in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 2 uur in de oven drogen. Zet vervolgens de oven uit en laat ze nadrogen, totdat ze geheel zijn afgekoeld.

Klop de slagroom stijf. Meng de kirsch door de slagroom. Hak de pure chocolade in grove stukken. Leg de eerste meringuebodem op een taartplateau. Verdeel de helft van de slagroom over de bodem. Garneer de slagroom met de helft van de amarena kersen en strooi de helft van de pure chocolade over de slagroom en kersen. Leg vervolgens de tweede meringuebodem op de pavlova. Verdeel de overgebleven slagroom en kersen over de taart en bestrooi met de overgebleven chocolade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten