Your Cart is Empty

Valentijns wafels

Wafels 1

Wat kan ik blij worden van mooie bloemen in huis. Bij de bloemist zag ik blauwe druifjes staan en wilde er een zoet en klein boeketje van maken. Roze is een van mijn lievelingskleuren, dus liet de blauwe druifjes combineren met roze en paarse bloemetjes. Het werd een echt liefdesboeketje en in het blauwe vaasje staat het boeketje heel mooi. Koop jij vaak bloemen en waar koop je ze dan? Ik ga naar verschillende plekken toe. Als ik in Driebergen (bij mijn ouders) ben dan koop ik graag bloemen bij Elenbaas. In Haarlem ga ik meestal naar Jasmijn Bloembinders of Klavertje Vijf, maar ik koop ook graag bloemen op de markt zodat ik mijn eigen combinaties kan maken. Deze keer kocht ik de bloemetjes bij Jasmijn Bloembinders op de Zijlweg en liet het boeketje samenstellen door de bloemist.

Wafels 2

Afgelopen weekend hadden mijn vriend en ik iets te vieren. 1 februari 2014 was de dag dat we alweer 8 jaar verkering hadden. Mijn vriend studeert sinds kort parttime op Nyenrode, waar hij onder andere elke zaterdagochtend college heeft. Zaterdag was het voor mij iets te vroeg om ontbijt op bed te maken, dus dat had hij voor zondag tegoed. Zaterdagavond gingen we samen uit eten bij Aan de Amstel van Yvette van Boven. Wat een leuk restaurant met leuke afwisselende gerechten op de kaart. Later hier meer over. Omdat 1 februari altijd net voor Valentijn is, vieren wij ook dan altijd Valentijn. Zondagochtend stond ik vroeg op en ging ik aan de slag met speltmeel, eiwit en een wafelijzer. Ik combineerde de warme wafels met een mengsel van yoghurt en mascarpone, verse frambozen en lavendelbloemetjes. Doen jullie aan Valentijn? Recept voor twee personen:

Voor de wafels
75 gram speltbloem
125 ml amandelmelk
1 ei
50 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder
1 vanillestokje
Snufje zout

Voor de garnering
50 gram magere yoghurt
50 gram mascarpone
150 gram verse frambozen
2 theelepels lavendelbloemetjes
Honing

Scheid het eiwit van de eidooier. Klop met een garde in een grote kom de eidooier met de melk los. Zeef de bloem en voeg de bloem, het snufje zout en de bakpoeder toe. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje. Voeg dit ook toe aan het mengsel en meng alles door elkaar. Smelt de boter op laag vuur. Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en meng opnieuw. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het beslag. Bak de wafels in een heet wafelijzer. Meng de yoghurt met de mascarpone. Verdeel het mengsel over de wafels. Garneer met de verse frambozen, strooi er de lavendelbloemetjes over en besprenkel met honing. Enjoy!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten