Your Cart is Empty

Quinoasalade met boerenkool, feta en granaatappel

Quinoa boerenkool 1

Tegenwoordig kun je ook met gezonde ingrediënten erg lekker eten maken. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en daarbij gezond te eten. Dit recept is een van mijn nieuwe favorieten en zal ik nog veel vaker als avondeten gaan klaarmaken. Ik wilde al een tijd iets met boerenkool maken, maar dan anders zoals wij gewend zijn in de stamppot. Boerenkool wordt steeds hipper, zit vol mineralen en vitaminen en wordt zelfs een superfood genoemd. Je kunt boerenkool verwerken in smoothies, boerenkoolchips maken en als salade eten. Zoals jullie weten bij ik gek op quinoa en wilde daarom aan de slag met quinoa met boerenkool.

Quinoa boerenkool 2

De combinatie van de ingrediënten is fantastisch. Ik combineerde de boerenkool met zwarte kool, ook wel cavolo nero genoemd. De zwarte kool heeft iets weg van boerenkool, maar heeft net een iets andere smaak. De groenten smaken bitter en geven een knapperige bite aan het gerecht. Mocht je geen cavolo nero kunnen vinden, gebruik dan alleen boerenkool. De feta geeft het gerecht precies het zoutige wat het gerecht nodig heeft. De granaatappelpitjes geven het gerecht een zoete touch, waardoor alle smaken in het gerecht naar voren komen en elkaar opliften. Ik overdrijf niet het is gewoon echt een heel lekker gerecht. Ik hoor graag in welke gerechten jullie boerenkool verwerken? Recept voor twee personen:

150 gram quinoa
150 gram boerenkool
50 gram zwarte kool (cavolo nero)
200 gram Griekse feta
50 gram granaatappelpitjes
300 ml groentebouillon
1 eetlepel olijfolie
Zwarte peper

Was de quinoa met een fijne zeef, zodat alle quinoa in de zeef blijft. Voeg de groentebouillon in een pan toe en giet er de quinoa bij. Breng aan de kook en laat de quinoa ongeveer 12 minuten zachtjes koken. Zorg dat de boerenkool en zwarte kool gewassen zijn. Verwijder de stengels en bewaar de bladeren. Snij de bladeren fijn. Verhit ondertussen een koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Bak de boerenkool en zwarte kool vijf minuten. Verdeel de warme quinoa op een groot bord. Leg er de groenten op en verkruimel de feta over het geheel. Garneer met de granaatappelpitjes en breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten