Your Cart is Empty

Rode linzensoep

Linzensoep 2

Deze week plaats ik een aantal gezonde, maar erg lekkere recepten op mijn kookblog. Ik was vroeger echt geen fan van linzen, maar deze soep heeft mijn inzicht totaal veranderd. Een vriendinnetje gaf mij de tip om de rode linzensoep van Maass keuken (te koop bij de Marqt) eens te proberen. Eenmaal gegeten te hebben, was ik verkocht. De soep heeft veel smaken en is echt eens wat anders. De soep moest en zal ik namaken!

De soep is erg gezond en voedzaam, wat erg handig is als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel gezond wilt eten. Doordat de soep is gepureerd heeft het niets meer weg van de grove structuur van linzen. De Oosterse kruiden geven de soep een heerlijke smaak. Linzen bevatten veel vezels, weinig vet en stillen de honger. Kortom een makkelijk te maken soep met veel voordelen. Lekker in combinatie met naanbrood. Recept voor vier personen:

250 gram rode linzen
3 trostomaten
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk + wat extra voor garnering
1 witte ui
2 knoflooktenen
Rasp van een halve biologische citroen
1 theelepel Garam Masala (mengsel van specerijen)
1/2 theelepel koriander
1/2 theelepel chili poeder
Klontje roomboter
Handje verse koriander

Snij de witte ui fijn. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en smelt er de roomboter in. Fruit de ui ongeveer vijf minuten. Was de tomaten en snij ze in fijne stukken. Pers de knoflooktenen uit en voeg samen met de tomaten en de linzen aan de ui toe. Bak dit ongeveer drie minuten op laag vuur. Voeg de groentebouillon, citroenrasp, garam masala, koriander en chili poeder toe. Meng het geheel en laat de linzen in een half uur op laag vuur gaar worden.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en meng door de soep. Serveer de soep op een mooi bord met eventueel wat extra kokosmelk en fijngesneden koriander. Eet de soep in combinatie met naanbrood. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten