Your Cart is Empty

Scones

Scones 1

Wat een genot om te maken en al helemaal als de warme en heerlijk ruikende scones uit de oven komen. Ik maakte de scones samen met clotted cream en zelfgemaakte lemon curd als verjaardagstraktatie voor mijn collega’s. Er bestaan veel soorten recepten voor scones, maar ik maak mijn versie het liefst met een zuur zuivelproduct (karnemelk, yoghurt of zure room). Hierdoor worden de scones lekker luchtig en zijn ze samen met de wat zwaardere clotted cream goed te combineren. Het liefst maak ik elke dag scones, maar dat zal niet goed voor mij zijn. Wat voor zoets bakken jullie het liefst? Recept voor 12 scones:

300 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram ijskoude roomboter
200 ml karnemelk
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 ei
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een grote kom, voeg de suiker en een snufje zout toe. Meng het geheel goed. Snij de boter in kleine stukjes. Voeg de boter toe en wrijf de stukjes boter tussen de vingers. Werk met grote slagen zodat het deeg veel lucht opneemt. Het mengsel moet kruimelig zijn geworden. Maak een kuiltje in het midden en giet er beetje bij beetje de melk in. Werk er intussen vanuit de rand van de kom met je handen het meel doorheen. Kneed het geheel goed en maak een bal van het deeg. Het deeg moet soepel zijn en niet te plakkerig. Gebruik anders nog wat meel.

Rol het op een met meel bestoven werkblad uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Steek er met een vormpje rondjes uit. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de rondjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Kluts het ei en bestrijk de rondjes ermee. Zo krijgen de scones een mooie glans. Zet de scones in het midden van de oven. Bak ze ongeveer 15 minuten, totdat de scones lichtbruin zijn gekleurd. Haal de scones uit de oven en laat ze op een taartrooster afkoelen of eet ze warm. Bewaar ze niet te lang, ze zijn het lekkerst als de scones nog vers zijn. Serveer met clotted cream en (zelfgemaakte) lemon curd. Ik maak zelf clotted cream door een gelijk deel mascarpone en geklopte slagroom te mengen.

Scones 2


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten