Your Cart is Empty

Kerstaperitief

Mimosa cocktail

Afgelopen weekend stond in het teken van de aankomende feestdagen. Zaterdag gingen mijn vriend en ik op pad om een kerstboom uit te zoeken. Op de brug naar de Grote Houtstraat toe zijn elk jaar prachtige kerstbomen te koop. De verkoper kiest deze Nordmann kerstbomen zelf in Denemarken uit. We reserveerden een middelgrote kerstboom en liepen verder de stad in. In de Schagchelstraat was een kleine, maar leuke kerstmarkt georganiseerd. Onder het genot van knapperige worstjes genoten we van de kerstliedjes van Elvis. We gaven elkaar een kus onder de mistletoe en schreven een wens voor 2014 voor aan de wensmuur. Op de terugweg naar huis haalden we onze kerstboom op.

Kerst cocktail

Zondagochtend stonden we heel vroeg op, maakten warme chocolademelk met slagroom en aten kerstkransjes al ontbijt. Er werd kerstmuziek van Michael Bublé opgezet en alle kerstspullen werden uit de kast gehaald. Het optuigen van de kerstboom kon beginnen. Na het optuigen van de boom was het tijd om de tafel te dekken. Een tafel met wit linnen, kersthulst en groen/wit vintageservies was geboren. Om 13.00 uur kwamen mijn broer en zijn vriendin lunchen. We hadden allemaal onze mooiste kleding aangetrokken. Kookmeisje’s prekerstdiner kon beginnen. We genoten van een heerlijk driegangendiner. Als aperitief serveerden we dit heerlijke drankje van champagne, Cointreau en jus d’orange. Daarbij maakte ik een kerstkrans van geroosterd brood in de vorm van een ster (idee komt uit de Allerhande) en roomboter met rozemarijn en cranberry’s. De dagen hierna zal ik de rest van de gerechten posten, zodat jullie dit weekend alvast kunnen voorkoken. Recepten voor vier personen:

Mimosa cocktail
375 ml champagne
400 ml verse sinaasappelsap
60 ml Cointreau
12 ijsklontjes

Voeg de sinaasappelsap en Cointreau in een cocktailshaker. Doe de deksel op de shaker en meng goed door elkaar. Verdeel de ijsklontjes over de glazen. Verdeel het mengsel uit de cocktailshaker over de glazen en giet af met de champagne.

Sterrenbroodjes met kerstboter
Negen sneetjes witbrood
100 gram roomboter op kamertemperatuur
1 takje rozemarijn
1 eetlepel gedroogde cranberry’s
Peper & zout

Maak eerst de boter door de rozemarijn en cranberry’s fijn te snijden. Meng met de zachte boter en breng op smaak met peper en zout. Zet de boter 10 minuten in vriezer. Maak met een koekvormpje sterren uit het brood. Rooster de broodjes in een pan of in een broodrooster. Rijg de broodjes aan een mooi lint en knoop in het midden vast. Serveer op een mooi bord met de boter.

1503831_435306566568922_1233042597_n


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten