Your Cart is Empty

Franse uiensoep

foto

Ik heb veel gerechten op mijn verlanglijst staan om een keer op mijn versie te maken. Een van deze gerechten is een Franse uiensoep, die ik nu van mijn lijstje kan afstrepen. Zondag maakte ik deze uiensoep, heb ik voor een groot deel van de dag aan mijn scriptie gewerkt en deed ik veel inspiratie op in mijn favoriete kookboeken. ‘S avonds kwam er een vriend eten en mochten we eindelijk van de heerlijke soep genieten. Ik word altijd heel blij van soep in combinatie met lekker stokbrood en smeersels. We aten de uiensoep daarom met lekker brood, salade en Franse kaasjes. Daarbij dronken we een heerlijk glas rode wijn.

Vier grote biologische witte uien
1 liter runderbouillon
2 eetlepels bloem
Twee eetlepels rode port
12 sneetjes stokbrood
150 gram geraspte gruyere
30 gram ongezouten roomboter
1 theelepel kristalsuiker
Olijfolie
Peper en zout

Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Smelt de boter samen met een eetlepel olijfolie in een grote soeppan. Voeg de gesneden uien, de suiker en een snufje zout in de pan toe. Doe een deksel op de pan en laat de uien 30 minuten op laag vuur pruttelen. Probeer wel af en toe te roeren, zodat de uien niet verbranden. Strooi de bloem over de uien en roer met tot het mengsel bruin begint te worden. Voeg dan snel de bouillon toe. Laat het geheel nog eens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Doe de deksel weer op de pan, maar laat een kiertje over.

Verwarm de grill. Leg de sneetjes brood op een rooster en grill ze een ongeveer een minuut, totdat ze krokant zijn geworden. Haal de sneetjes stokbrood uit de grill en verdeel de kaas over de sneetjes brood. Breng de soep op smaak met de port en peper en zout. Verdeel de soep over vier soepborden. Leg drie sneetjes brood in elk soepbord. Zet de soepborden onder de grill, totdat de kaas gesmolten is. Het recept is voor vier grote borden soep.

1459850_618453504878023_901860835_n


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten