Your Cart is Empty

Burger cocktailworstjes

Burger party knaks

Burger party knaks 1
Afgelopen weekend was ik een weekend naar een prachtig huis in Doorn op landgoed Moersbergen. Dit huisje is via het Utrecht Landschap te huur en ligt midden in het landgoed. Dit landgoed bestaat voornamelijk uit bossen, maar ook uit weilanden. Het huisje zelf ligt midden in de scheiding van het bos en een weiland, waardoor je bij de keuken uitkijkt op bos en vanuit de slaapkamers uitkijkt op het weiland met koeien. We hebben geluk gehad met het weer, overdag scheen de zon en ‘s avonds/’s nachts regende het keihard. Zaterdag en zondag hebben we daarom beide middagen van een herfstwandeling kunnen genieten.

Vrijdagavond aten we van heerlijke kaasfondue. We maakten twee soorten, een van Zwitserse kazen en de andere van Zwitserse kazen, blauwe kaas en port. Verder genoten we deze avond van elkaars gezelligheid en dronken we veel te veel wijn. Zaterdagavond maakte iedereen een gerecht en mocht ik het hoofdgerecht maken. Ik koos voor een rib eye met een paddenstoelenroomsaus, knolselderijpuree en een gemengde salade. Zaterdagavond dronken we nog meer wijn en gingen we zelfs kaartje blazen (drankspelletje) met Jagermeister. Dit resulteerde zondag in een enorme kater. Na een goed ontbijt zijn we lekker gaan wandelen. Na de wandeling kregen we trek en maakte ik daarom kleine burgers met party knaks, gebakken uitjes, augurken en Mad Saus. Een simpel gerecht, maar wat is het lekker. Ook leuk voor een kinderfeestje. Voor 12 kleine burgers:

18 kleine (hamburger)broodjes
2 blikken cocktailworstjes (400 gram per blik)
Gebakken uitjes
Plakjes zoetzure augurk
Mad Saus

Ik kocht broodjes van AH Excellent die nog in de oven moeten, maar je kan ook andere mini bolletjes gebruiken. Bak de broodjes eventueel in de oven en laat ze afkoelen. Snij de broodjes doormidden. Verwarm de cocktailworstjes met het bijbehorende vocht in een steelpan op laag vuur. Knijp op elke onderkant van de broodjes een klein beetje Mad Saus uit de fles. Leg daarop drie cocktailworstjes en garneer met de gebakken uitjes en een plakje augurk. Leg de bovenkant van het broodje op de belegde onderkant. Serveer op een mooi bord. Zo simpel kan een recept zijn!

297

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten