Your Cart is Empty

Terra

Terra 1Terra 2
Vorig weekend was ik met mijn vriend bij restaurant Terra in Bloemendaal eten. Ik had er afgelopen zomer al een keer gegeten. Ik ben  er erg enthousiast over. Wat kun je er lekker eten! We hadden zin in een lange avond tafelen en gingen voor een viergangendiner. Als amuse kregen we heerlijke huisgemaakte grillworst met een sherrymosterd. Ook heeft Terra heerlijke briochebroodjes die in een klein terrapotje zijn gebakken die ze serveren met gezouten roomboter, altijd lekker!

Terra 3

Vooraf bestelde mijn vriend en ik allebei crème brûlée van gevogelte met abrikoos en rode biet. Het voorafje was echt heerlijk, maar het was wel te veel crème brûlée en er werd te weinig brood bij geserveerd. Na een paar happen had ik er eigenlijk al genoeg van. Als tussengerecht had ik de consommé van fazant met lente ui en groene kruiden. Heerlijk als tussengerecht, waardoor ik nog meer zin had in de rest die nog kwam. Mijn vriend bestelde de gebakken lagoustine in een martiniglas met een Japanse dressing. Wat zag dat gerechtje er mooi uit.

Terra 4

Als hoofdgerecht had ik een heerlijk stukje kalfs rib-eye van de BigGreenEgg met een champignon-truffelsaus. Wat was dat ook weer lekker. Doordat het vlees op de BigGreenEgg was klaargemaakt, kreeg het een intense maar subtiele grillsmaak. Wat heerlijk! Mijn vriend nam een stukje hertenbiefstuk, altijd lekker.

Terra 5

Als dessert deelden we eerst een heerlijk kaasplankje en aten daarna een stukje bananen mascarponetaart. Afgelopen zomer had ik deze taart al eens een keer genomen en vond de taart heerlijk. Ik heb de taart meteen nagemaakt en het recept staat ook op mijn blog. Wat was het weer genieten. De rekening voor viergangen valt best mee. Je betaalt € 43,- per persoon voor viergangen. Als je niet te veel alcohol besteld, kan je best voor een aardige prijs heerlijk eten. De bediening is klantvriendelijk en staat altijd voor je klaar. Ga ook eens heerlijk eten bij dit schattige restaurant tegenover de kerk in Bloemendaal.

Restaurant Terra – Kerkplein 16a te Bloemendaal
www.restaurantterra.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten