Your Cart is Empty

Salade van rucola, geroosterde pompoen en paddenstoelen

Culishop 3Culishop 2

Wat heerlijk om te genieten van de herfst. Afgelopen weekend ging ik met vrienden naar het bos en genoten we volop. Het was prachtig weer, hoewel de zon nergens te bekennen was. Van de seizoenen krijg ik altijd veel inspiratie en zo ook van een boswandeling in de herfst. Ik kreeg zin in gerechten met pompoen, paddenstoelen en rode wijn. Ik ging meteen aan de slag en maakte een heerlijke herfstsalade. Je kunt pompoen in de oven roosteren en zelfs de schil erop laten zitten. Heerlijk! Wat is jouw favoriete herfstrecept? Recept voor twee personen:

1 kleine pompoen
100 gram paddenstoelen (het liefst een mix)
40 gram rucola
200 gram feta
1 rode ui
Extra vierge olijfolie
Balsamico crème
Klontje boter
1 teentje knoflook
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snij de helft dan nog een keer doormidden en snij dan de pompoen in kleine parten.Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de parten pompoen daarop. Snij de rode ui door de helft en snij er dan halve ringen van. Strooi de ui over de pompoen en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoen een half uur in de voorverwarmde oven.

Veeg de paddenstoelen schoon met een stuk keukenpapier. Er mag geen zand en andere viezigheid meer op de paddenstoelen zitten. Gebruik geen water, de paddenstoelen nemen namelijk vocht op en verliezen zo hun smaak. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het klontje boter in de pan. Voeg de paddenstoelen toe en pers er het teentje knoflook bovenuit. Bak de paddenstoelen ongeveer vijf minuten, totdat ze een mooie kleur hebben gekregen. Laat de paddenstoelen in een kommetje afkoelen.

Zorg dat de geroosterde pompoen en de paddenstoelen zijn afgekoeld voordat je de salade gaat afmaken. Pak een grote kom en voeg de rucola, pompoen, ui en paddenstoelen toe. Voeg wat extra olijfolie toe en meng het geheel door elkaar. Verdeel de salade over twee mooie borden en verkruimel de feta erover. Besprenkel er de balsamico crème over en breng op smaak met peper en zout.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten