Your Cart is Empty

Kokos en passievruchttaart (glutenvrij, suikervrij en lactosevrij)

Kokostaart 2

Kokostaart 1
Hoe fijn, een taart waarvan je eindeloos mag snoepen. Een tijd geleden kwam ik via Twitter in contact met Terrasana. Ik kende het merk al uit de natuurwinkel, maar dat is met ruim 1.800 producten in het assortiment ook niet zo gek. Terrasana vertelde mij over hun nieuwe product kokosmeel en vroeg of ik hier toevallig ook een recept van had. Van het een kwam het ander en ontving ik kokosmeel per post. Ik wilde al een tijd een taart ontwikkelen die zowel glutenvrij als suikervrij is. Door de slagroom van sojamelk werd de taart ook lactosevrij. Als kind was ik allergisch voor suiker en melk en weet hoe blij ik met een taart als deze was geweest. Afgelopen weekend kwam er een vriendin op bezoek een mooie kans om deze taart te maken.

Als je het kokosmeel opent, ruikt het alleen al fantastisch. Het ruikt echt naar kokos en je wilt het meteen proeven. Het meel is gemaakt van gedroogd kokosvlees en is een bron van vezels. Je kunt kokosmeel gebruiken om mee te bakken, maar is ook erg lekker in sauzen, in je yoghurt of over een maaltijd. Het kokosmeel is niet verhit boven de 42 graden en is daarom een raw superfood. Als je met kokosmeel gaat bakken, zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je hebt maar weinig meel nodig en daarnaast heb je meer eieren en vocht, omdat het meel bijzonder absorberend is. Kijk voor meer recepten met kokosmeel op de website van Terrasana. De topping van de taart bestaat uit Alpro soya slagroom, maar je kan ook eventueel slagroom van kokosmelk maken. Recept voor 8 tot 12 stukken taart:

Voor de cake
50 gram kokosmeel
100 gram amandelmeel
4 eieren
100 ml maple syrup
1 eetlepel stevia (vloeibaar)
100 ml zonnebloemolie
1 vanillestokje
1 theelepel biocarbonaat
1 theelepel bakpoeder

Voor de garnering
1 pakje Alpro soya op te kloppen
1 passievrucht
Kokoschips

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zeef de kokosmeel en voeg samen met het amandelmeel, biocarbonaat en bakpoeder in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Zorg dat er geen klonten in het mengsel zitten. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg bij het mengsel. Meng in een andere kom de eieren, maple syrup, stevia en de zonnebloemolie. Spatel dit mengsel door het droge mengsel. Laat het even staan voordat je het in een springvorm giet. Ik heb een springvorm van 20 cm gebruikt. Vet de springvorm met een klein beetje zonnebloemolie in. Giet het beslag in de vorm en zet 30 minuten in de oven. Check na de 30 minuten of de cake droog is. Laat de cake afkoelen, voordat je hem gaat versieren.

Klop de slagroom met een paar druppels stevia stijf. Garneer de taart met de slagroom, de pulp van de passievrucht en de kokoschips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten