Your Cart is Empty

Trattoria Bonetti

foto 3

foto 1

In het Delicious. magazine stond een arrangement voor een Italiaanse culinaire wandeling in Haarlem. Met een gids maakten de deelnemers een wandeling langs Trattoria Bonetti, winkel Complimenti per Voi, restaurant De Pizzabakkers en ijssalon Garrone. Ik ben zelf al regelmatig te vinden bij De Pizzabakkers voor de lekkerste pizza in combinatie met prosecco. Mijn favoriete pizza’s zijn Tartufo met truffel, ham en ei en San Daniele met prosciutto, mozzarella en tomaat. Aangezien ijssalon Garrone op slechts twee minuten loopafstand van mijn huis zit, kom ik er regelmatig. Mijn favoriete ijs is toffee fleur de sel, maar ik neem ook graag een grote ijscoupe met amarena kersen, verschillende ijssoorten en slagroom.

Ik was al vaak langs Bonetti gefietst, maar het kwam er elke keer niet van om er te gaan eten. Door het arrangement van de Delicious. vond ik dat ik als echte Haarlemse overal geweest moest zijn, dus ging ik snel eten bij Bonetti. I love Italiaans eten dus had er enorm zin in. Bonetti is begonnen met maaltijden die afgehaald kunnen worden, maar hebben uiteindelijk negen tafeltjes in de trattoria kunnen proppen. Het zijn allemaal verschillende tafeltjes waardoor de trattoria er echt Italiaans uitziet. Zoals Bonetti zelf beschrijft een piepklein stukje Italië in Haarlem.

foto (2)

In de trattoria werken alleen Italiaanse koks. Het menu verschilt per week met verschillende soorten antipasti, pasta’s, gnocchi, secondi en dolci. Vooraf nam ik samen met mijn vriend heerlijke bruschetta van tomaat, rode ui en zwarte olijven. Als hoofdgerecht koos ik huisgemaakte tagliatelle met truffelcrème en champignons. Mijn vriend is een grote liefhebber van lamsvlees en bestelde lamsboutjes uit de oven met Italiaanse aardappeltjes uit de oven met ui, rozemarijn en olijven. Daarbij bestelde we heerlijke gegrilde groenten.

foto 4

De bruschetta was een heerlijk voorafje. Mijn pasta was echt heerlijk, maar wel iets te weinig. Gelukkig mocht ik ook van mijn vriend proeven. Zijn lamsboutjes smaakten naar meer en de aardappeltjes waren echt heerlijk. De aardappeltjes deden echt Italiaans aan, waarbij je het idee had dat je in een restaurant in Italië beland bent. De gerechten zijn authentiek en niet duur. Precies wat je wilt als je goedkoop en lekker uit eten wilt. Voor de Haarlemmer en natuurlijk ook voor de rest van Nederland een echte aanrader. Ook kun je nog steeds maaltijden afhalen en verzorgt Bonetti catering en geven ze kookworkshops.

Trattoria Bonetti – Kruisweg 43a te Haarlem
www.bonetti.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten