Your Cart is Empty

Crostini’s met ricotta, vijgen en walnoten

061

034
Vorig weekend kwamen mijn oude collega’s van het advocatenkantoor gezellig bij mij eten. Sommige waren nog niet bij mij thuis geweest, dus extra leuk om het goed op te ruimen en mooi te maken. Zoals elke vrijdag had ik verse bloemen gehaald. Ook had ik de tafel prachtig gedekt en mijn mooiste servies uit de kast gehaald. Ik kookte een heerlijk vijfgangendiner met als voorgerecht deze crostini’s en Aads bruschetta. De crostini’s zijn zoet door de honing en vijgen, maar doordat ze de oven ingaan erg lekker in combinatie met de warme ricotta. Recept voor ongeveer 15 stuks:

Half bruin stokbroodje
150 gram ricotta
4 verse vijgen
50 gram walnoten
Honing
Extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor 0p 180 graden. Snij het stokbroodje in dunne plakjes. Besmeer de broodjes aan beide kanten met een kwastje licht in met olijfolie. Smeer ongeveer één theelepel ricotta op elk broodje. Snij de vijgen in dunne plakken en verdeel over de crostini’s. Besprenkel de broodjes met honing. Hak de walnoten fijn en garneer over de crostini’s. Zet de crostini’s ongeveer acht minuten in de voorverwarmde oven. De broodjes moeten goudbruin zijn geworden. Serveer op een mooi bord.

062


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten