Your Cart is Empty

Kikkererwtensalade met chorizo

Kikkererwtensalade met chorizo

10 september 2013

Afgelopen weken genoot ik van mijn vakantie op Lanzarote. Eenmaal terug in Nederland kan ik met dit herfstige weer alleen nog maar dromen van de zon, de azuurblauwe zee en het zwarte strand. Ik zat op Lanzarote in een all inclusive hotel met een restaurant in buffetvorm. Gelukkig was het eten goed en waren sommige dingen zelfs heel erg lekker. Voornamelijk heb ik erg genoten van aioli, Serranoham, mosselen, gefrituurde inktvisringetjes en Spaanse kazen.

Om in de Spaanse invloeden te blijven leek het mij erg lekker om chorizo te combineren in een koude kikkererwtensalade. Samen met de cherrytomaten en de ui is het een heerlijke salade geworden. Doordat je citroensap in de salade laat intrekken is het lekker fris, maar toch voedzaam door de kikkererwten. Erg lekker als bijgerecht samen met vis of voor een stevige lunch. Voor vier personen:

400 gram kikkererwten
250 gram biologische chorizo (Weidenaar te koop bij Marqt)
250 gram cherrytomaten (liefst verschillende kleuren)
1/2 halve witte ui
1/2 halve (biologische) citroen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
Peper & zout

Haal de kikkererwten uit blik en doe ze in een vergiet. Spoel ze met koud water af en laat uitlekken. Snijd de ui in fijne ringen en de cherrytomaten in vieren. Meng samen met de kikkererwten. Pers de halve citroen uit en meng met de olijfolie door de salade. Laat een half uur intrekken. Snijd voor serveren de chorizo in fijne stukken. Meng door de salade en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een mooi bord.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten