Your Cart is Empty

Snickers taartjes

Dit is de tweede keer dat ik meedoe met de Foodblogswap. Het idee is dat een foodblogger van jouw kookblog kookt en jij weer van een andere kookblog. Maura van de leuke blog Yellow lemon tree maakte mijn quinoasalade met groene asperges, artisjokken en halloumi. Erg leuk om te lezen dat zij het lastig vindt om combinaties met quinoa te verzinnen en daarom blij wordt van mijn recept. Ik mocht deze maand koken van I am Cooking with Love. Tessa heeft op haar blog heerlijke recepten staan, waardoor het voor mij lastig kiezen was. Ik wilde al een tijdje Snickers in een gerecht verwerken, dus dit was mijn kans. Ik ging voor de chocolade Snickers taartjes, maar paste het recept wel aan.


Chocolade, wie is er niet gek op? Deze taartjes zijn een behoorlijke caloriebom, maar wel met liefde gemaakt en dan mag je af en toe van zoiets genieten. De bodem van de taartjes zijn van zandtaartdeeg gemaakt. Dit deeg is gelukkig niet te zoet en is makkelijk te maken. Ik gebruik het liefst een keukenmachine, maar met de hand gaat het ook goed af. Omdat ik gek op karamel ben, voegde ik dit aan het recept toe. De taartjes zijn heel erg lekker, maar behoorlijk machtig. Je kunt ze ook in kleine stukjes snijden en serveren bij de koffie. Voor de Snickers fans een groot succes, want ze smaken erg lekker. Voor vier taartjes:

Taartjes
75 gram poedersuiker
2 eidooiers
225 gram koude zachte roomboter (niet te zacht)
200 gram bloem (gezeefd)
Snufje fleur de sel
2 Snickers
Karamelsaus
150 ml slagroom
150 gram donkere chocolade in kleine stukjes (minstens 70% cacao)
1 eetlepel golden syrup (te koop bij natuurwinkels)
Een handje ongezouten pinda’s

Karamelsaus
200 gram suiker
125 gram boter
150 ml slagroom

Doe de suiker, eidooiers, de boter en het snufje fleur de sel zout in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot er een glad en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de gezeefde bloem toe en meng opnieuw tot het deeg een bal vormt. Zet de keukenmachine stil en kneed het deeg met de handen. Doe de deegbal in plasticfolie en leg voor een half uur in de koelkast.


Verwarm de oven voor 0p 190 graden (hetelucht). Haal het deeg uit de koelkast. Rol op een bloem bestoven werkblad uit tot een grote ronde lap. Vet de taartvormpjes in en bestuif met wat bloem. Verdeel de grote ronde lap in vieren en bekleed de taartvormpjes. Doe het deeg netjes in de taartvormpjes en haal het overtollige deeg weg. Waarschijnlijk heb je aardig wat deeg over, dit kan je invriezen en een andere keer gebruiken. Leg over het deeg een stuk bakpapier en vul dit met oude rijst of bonen. Bak de taartjes met de hulpvulling 10 minuten in de oven. Haal de hulpvulling en het bakpapier daarna weg en bak nog eens vijf minuten in de oven. Het deeg moet gaar en lichtbruin zijn.

Snij de snickers in stukjes en verdeel over de taartjes. Schenk daarover karamelsaus en laat nog ruimte over voor de chocoladeganache. Voeg de slagroom, chocolade en de golden syrup in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat de chocolade smelten. Als deze gesmolten is, zet jet het vuur uit en roer je het mengsel met de hand tot een gladde en glanzende textuur. Schenk de ganache over de karamel. Hak de pinda’s fijn en verdeel over de taartjes. Zet de taartjes voor opdienen minstens 1 uur in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.

Het recept voor de karamelsaus maakt een heleboel saus, waardoor je nog genoeg over hebt voor over ijs of andere dingen. Verwarm voorzichtig de suiker in een pan zonder te roeren. Als de suiker gesmolten is en een bruine kleur heeft gekregen, kun je voorzichtig een paar keer roeren. Verwijder de pan van het vuur en roer totdat alle suiker is gesmolten. Verwarm de slagroom in een pannetje en smelt de boter in een andere pan.

Voeg de gesmolten boter bij de karamel toe. Wees voorzichtig, want het kan gaan spetteren. Blijf voorzichtig roeren totdat het een geheel wordt. Zet de pan terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de verwarmde room toe. Wees ook hier voorzichtig voor spetters. Laat de karamel voor een paar minuten koken. Verwijder de pan van het vuur en laat het afkoelen. Giet de karamel in een mooie pot of sauskan. Je kunt de saus in de koelkast vijf dagen bewaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten