Your Cart is Empty

Aardbeien trifle


Dit toetje stond al heel lang op mijn planning om te maken. Trifle komt uit de Engelse keuken. Het bestaat uit verschillende lagen en wordt in glas geserveerd. De klassieke trifle bestaat uit cake, fruit en custard. Je kunt eindeloos variëren met soorten fruit, cake of koekjes. Ook wordt er vaak alcohol in gedaan. Het is echt het makkelijkste toetje ooit en met een super mooi resultaat.

Mijn versie is met eigengemaakte boerencake. Daarover een laag aardbeien, dan een laag mascarpone/slagroom, een laag pistachenootjes en als garnering rode bessen. De schaal heeft een diameter van 18 centimeter en is 8 cm diep. Recept voor acht personen:

6 plakken boerencake
50 ml Cointreau
300 gram aardbeien
250 ml slagroom
250 ml mascarpone
1 eetlepel kristalsuiker
50 gram pistachenoten (zonder schil)
Rode bessen voor garnering

Vul de bodem van de kom met de plakken cake. Giet de cointreau over cake. Was de aardbeien en snij ze in dunne plakken. Zet tegen de rand van de kom plakjes aardbei. Vul het midden met de rest van de aardbeien. Klop de slagroom stijf. Meng met de kristalsuiker en mascarpone. Spatel over de aardbeien. Zet de trifle minstens 4 uur in de koelkast. Hak de pistachenootjes fijn. Strooi over de trifle. Garneer met rode bessen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten