Your Cart is Empty

Charlottetaart met rood fruit


Ik hou ontzettend van rood fruit. In de zomer kan ik er onbeperkt van blijven eten. Het liefst maak ik eindeloos combinaties met rood fruit. Ik eet het in yoghurt, smoothies, toetjes ga nog maar even zo door. In juni was ik met mijn beste vriendinnetje naar Reims. Naast de champagne komt er nog een andere lekkernij uit Reims. Biscuits de roses zijn verkrijgbaar bij Maisson Fossier en zijn een soort lange vingers, maar toch anders. De koekjes kun je in de champagne dopen, maar ook verwerken in allerlei recepten. Door de roze kleur leek mij het mooi te combineren met een charlottetaart met rood fruit. Je kunt het recept natuurlijk ook met lange vingers maken. Koop een mooi lint om om de taart te strikken. Recept voor acht personen:

23 biscuit de roses (als je lange vingers gebruikt heb je er meer nodig)
6 gelatineblaadjes
600 gram gemengd rood fruit
250 ml slagroom
350 gram Griekse yoghurt
50 gram kristalsuiker

Zorg dat je een makkelijke pan hebt of een charlottevorm waar je de taart in kunt maken. Laat de taart minstens vier uur opstijven. Je kunt de taart het beste al ‘s ochtends maken. Als het erg warm weer is kun je de taart op het eind het beste even in de vriezer zetten. Meng ongeveer 400 gram van het fruit samen met de suiker in de blender of in een keukenmachine. Giet het mengsel in een kom.

Leg de gelatineblaadjes één voor één in koud water en laat ongeveer vijf minuten weken. Haal de blaasjes uit het water, knijp ze uit en leg in een pannetje. Meng de gelatine met vijf eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost. Het mengsel mag niet koken. Laat de gelatine op kamertemperatuur afkoelen. Voeg de gelatine daarna, voordat deze begint te binden, al roerend aan het rood fruitmengsel toe.

Klop de slagroom stijf. Voeg samen met de Griekse yoghurt aan het rood fruit mengsel toe. Spatel alles voorzichtig door elkaar. Schep het mengsel in de vorm. Bedek met acht biscuit de roses. Laat de charlotte minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Stort de charlotte daarna op een mooi taartplateau. Je kunt de vorm eventueel vijf seconden in een bak heet water houden om hem makkelijker los te krijgen. Plak de biscuit de roses er rondom tegenaan. Strik er een mooi lint omheen en garneer met het overgebleven rood fruit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten