Your Cart is Empty

Blueberry cupcakes


In mijn vriendengroep is het eerste vriendinnetje zwanger van een jongetje. Samen met vriendinnetjes organiseerde ik haar babyshower en alles moest natuurlijk blauw zijn. Daarom werden er blueberry cupcakes gebakken, die altijd lekker zijn. Het recept van de cakejes is van Cupcakerecepten.nl. De botercrème is naar eigen recept. Je kunt de cakejes al van tevoren bakken en op het laatst de botercrème toevoegen. Gebruik voor in de cakejes bevroren bosbessen, zodat de cakejes niet verkleuren. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Voor 12 cupcakes:

Cakejes
125 gram zachte roomboter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
100 gram bevroren bosbessen
2 eieren
2 eetlepels melk
2 theelepels vanille extract

Botercrème
200 gram zachte roomboter
200 gram mon chou (op kamertemperatuur)
150 gram poedersuiker
1 vanillestokje
100 gram verse bosbessen

Verwarm de oven op 170 graden voor. Zet een muffin bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Met bakblik blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces. De bosbessen maken het beslag nogal ‘zwaar’, waardoor ik zeker een bakblik aanraad. Doe de roomboter in een kom en voeg de suiker toe. Mix het mengsel op middelhoge snelheid. Mix alles goed door elkaar, zodat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg één voor één de eieren toe. Mix het beslag met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd. Voeg als laatste de melk en vanille toe. Mix alles met de mixer op middelhoge snelheid nog een minuut, totdat het beslag luchtig en glad is geworden. Spatel met een houten lepel de bosbessen door het beslag. Vul de bakvormpjes voor 2/3 vol.

Bak de cupcakes 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Open na 20 minuten de ovendeur en prik met een prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de prikker blijft kleven, kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Zet het bakblik bij voorkeur op een rooster. Haal de cupcakes na een minuut voorzichtig uit het bakblik. Laat de cupcakes goed afkoelen, voordat je de botercrème erop doet.

Voeg de zachte boter, poedersuiker en merg van het vanillestokje in een kom. Klop het mengsel met de mixer luchtig. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer de roomkaas met een spatel glad en voeg deze geleidelijk aan het botermengsel toe. Blijf kloppen totdat alles goed gemengd is. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit op de cupcakes. Garneer met verse bosbessen en leuke prikkers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten