Your Cart is Empty

Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

26 juli 2013

Op Facebook heb ik samen met de andere foodbloggers uit Nederland een groep waarin we veel contact hebben. Een van de dingen waaraan je kunt meedoen is de Foodblogswap. Het idee is dat een foodblogger van jouw kookblog kookt en jij weer van een andere kookblog. Dit is de eerste keer dat ik meedoe en ik moet zeggen dat ik het heel leuk vind. Inge van de Bakparade maakte een gezondere versie van mijn vanillekwark met rood fruit en de frambozentiramisu. Ook heel erg leuk om te lezen dat ze zo enthousiast is over mijn kookblog.

Ik kreeg de kookblog van Dewi toegewezen. De kookblog bestaat voornamelijk uit heerlijke hoofdgerechten voor twee personen. Heel handig, want koken voor twee personen is meestal niet zo makkelijk. Na een tijd te hebben rondgekeken op haar blog kwam ik al snel de Thaise maaltijdsalade met biefstuk, peultjes en komkommer tegen. Het recept leek me heerlijk en heb er zelf een draai aan gegeven. Ik moet de weg nog een beetje vinden in de Oosterse keuken, maar dit is echt een heerlijk gerecht. De koriander, munt en de dressing van chilisaus geven het gerecht extra smaak. De salade eet je koud, waardoor je het heel makkelijk kunt voorbereiden. Snijd eerst alle groenten en grill als laatste de biefstuk. Door de peper is de salade aardig pittig van smaak, eventueel kun je deze weglaten.

biefstuk salade

Recept is voor twee personen
300 gram biefstuk
200 gram sugarsnaps
Halve komkommer
1 rode ui
1 bosui
1 halve rode peper
10 muntblaadjes
5 takjes koriander
1 limoen
3 eetlepels chilisaus
1 theelepel vissaus
1 theelepel sojasaus
Extra vierge olijfolie
Peper & zout
Eventueel cassave kroepoek

Zet kokend water op in een pan en kook de sugarsnaps twee minuten. Giet de sugarsnaps af en spoel af met koud water. Snijd de rode ui en het bosuitje in dunne ringen en doe samen met de sugarsnaps in een kom. Snijd de rode peper doormidden, houd de opening naar beneden en wrijf de peper tussen je handen. Zo haal je makkelijk alle zaden eruit. Snijd daarna de peper in dunne ringen en doe ook in de kom. Was de komkommer en schaaf met een kaasschaaf er schuine plakjes van. Doe de komkommer ook bij de groenten in de kom. Haal de koriander van de takjes af en doe samen met de munt ook in kom.

Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is en bestrooi met peper en zout. Vet een grillpan met een eetlepel olijfolie in en verwarm op middelhoog vuur. Als de pan warm is voeg je het vlees toe. Grill aan beide kanten anderhalve minuut. Als je niet van medium rare houdt, kun je deze tijd iets verlengen. Verpak het vlees daarna in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten. Haal het vlees uit het folie en snijd met een scherp mes in hele dunne reepjes. Pers de limoen uit. Maak de dressing door het limoensap, de chilisaus, vissaus en sojasaus te mengen. Meng de groenten met het vlees en de dressing. Voeg eventueel het vocht van het vlees toe. Serveer op een mooie schaal en eet er eventueel cassave kroepoek bij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten