Your Cart is Empty

Bistecca Tagliata


Vorig jaar zomer zijn mijn vriend en ik met vrienden twee weken op vakantie in Italië geweest. Het eten is er echt fantastisch. Je kunt voor heel weinig de meest lekkere pizza’s eten, maar ook enorm veel geld uitgeven aan luxe gerechten met verse truffels. Tijdens de vakantie verbleven we één week in Toscane. In restaurants is dit een veel voorkomend gerecht op de menukaart. Het is erg lekker met warm weer en doet aan een luxe carpaccio denken. Je kunt het vlees in de grillpan of op de BBQ klaarmaken. Lekker met aardappeltjes uit de oven of met lekker brood en smeersels. Voor twee personen:

300 gram biefstuk (ik had biologische Hollandse biefstuk)
50 gram rucola
Stukje Parmezaanse kaas
4 takjes verse rozemarijn
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Leg er de takjes rozemarijn op. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Of maak de BBQ klaar. Grill het stuk biefstuk met de rozemarijn aan beide kanten twee minuten. Hij is dan nog rood aan de binnenkant en knapperig en bruin aan de buitenkant. Mocht je niet van al te rood vlees houden kun je het stuk nog iets langer grillen. Verpak de biefstuk in een stuk aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten. Snij daarna het stuk biefstuk in dunne plakken. Verdeel over een mooi bord.  Leg er rucola over en sprenkel er olijfolie over. Schaaf met een kaasschaaf kleine stukjes van de Parmezaanse kaas en verdeel over het geheel. Breng op smaak met wat peper en zout.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten