Your Cart is Empty

Quinoasalade met groene groenten en halloumi


Tegenwoordig ben ik veel aan het experimenteren met quinoa. Rijk aan eiwitten en vitaminen en daarom ook heel gezond. Een fijne bijkomstigheid is dat mensen met een gluten aandoening ook quinoa mogen eten. Halloumikaas ken ik van Nigella Lawson. Zij verwerkt halloumi in allerlei gerechten. Mij leek juist de combinatie met een quinoasalade erg lekker. Serveer met lekker brood en hummus. Erg geschikt voor een warme zomeravond. Recept voor 2 personen:

150 gram quinoa
200 gram groene asperges
Halve pot artisjokken
1 stuk halloumi kaas (te koop bij biologische winkels en Turkse supermarkten)
1 limoen
1 handjevol rucola
Extra vierge olijfolie
Peper & Zout
Chilivlokken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de quinoa. Gebruik hiervoor een fijne zeef, zodat alle quinoa in de zeef blijft. Voeg royaal water in een grote pan en voeg de quinoa toe. Breng aan de kook en laat de quinoa ongeveer 9 minuten zachtjes koken. Giet de quinoa af in de zeef, spoel onder de koude kraan en laat de quinoa drogen.

Pak een grote bakplaat en leg er bakpapier over. Was de asperges en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet ze voor 15 minuten in de oven, totdat ze gaar en bruin van kleur zijn en nog een bite hebben. Snij de kaas in dunne plakken. Zet een grillpan op het vuur. Voeg wat olijfolie toe en gril de plakken halloumi totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn geworden. Doe de quinoa in een schaal. Voeg de asperges, artisjokken en halloumi plakken toe. Pers de limoen uit en voeg het limoensap en 2 eetlepels olijfolie toe aan de quinoa. Breng op smaak met de chilivlokken en peper & zout. Schep alles luchtig door elkaar en zorg ervoor dat de halloumikaas heel blijft. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper & zout. Serveer de salade op een mooie schaal of in een mooie kom en garneer met het handje rucola.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten