Your Cart is Empty

Wentelteefjes met frambozen

Op zondag ontbijt ik het liefst op bed, maar eigenlijk komt dit er bijna nooit van. Afgelopen zondag hadden mijn vriend en ik wel eens tijd om rustig op bed te ontbijten. Ik maakte wentelteefjes met suikerbrood en frambozen. Klein Centraal in Overveen, een restaurant waar ik graag kom, heeft wentelteefjes met suikerbrood op de kaart staan. Ik bestel het daar altijd als dessert met een lekkere bol vanille-ijs en warme chocoladesaus. Ik wilde het graag een keer zelf maken en dan een lichtere versie geschikt voor ontbijt. Zoals jullie inmiddels al weten, zijn frambozen een van mijn lievelings fruitsoorten. Niet zo gek dat ik daarom wentelteefjes met frambozen bedacht. Je kunt de frambozen natuurlijk vervangen voor jouw lievelingsfruit. Recept voor twee personen:

4 sneetjes suikerbrood
1 ei
100 ml melk
150 gram frambozen
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel roomboter
2 eetlepels kristalsuiker

Kluts het ei samen met de melk in een kom. Snij vier sneetjes van het suikerbrood en wentel door het ei- en melkmengsel. Leg de sneetjes op elkaar op een diep bord en giet het overgebleven mengsel over het geheel. Laat ongeveer twee minuten intrekken. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de roomboter toe. Als de boter gesmolten is, leg je de sneetjes in de pan. Keer ze na ongeveer drie minuten om en laat nog eens drie minuten aan de andere kant bakken. De wentelteefjes zijn goed als ze aan beide kanten goudbruin zijn geworden. Verdeel de wentelteefjes over twee borden. Verdeel de crème fraîche over de borden er garneer met de frambozen. Maak af door er wat suiker over te strooien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten