Your Cart is Empty

Chocolade frambozen tartelettes

Chocolade en frambozen is een hele goede combinatie, waardoor dit geregeld in mijn gerechten terug te vinden is. Een tijd geleden had ik zin om te bakken. Mijn vriend had met zijn vrienden ‘s avonds een etentje, dus kon ik aan de slag voor het toetje. Afgelopen jaar had ik in Frankrijk kleine taartvormpjes gekocht, die ik weer eens wou gebruiken. Het werden heerlijke taartjes met chocola en frambozen. Het vergt even tijd om te maken, maar het is het waard. Leuk als je een high tea geeft of om je moeder te verrassen. Voor zes taartjes:

6 kleine taartvormpjes
75 gram poedersuiker
2 eidooiers
225 koude roomboter
200 gram bloem + wat extra
200 gram pure chocolade
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
300 gram frambozen

Je kunt het deeg het makkelijkst in de keukenmachine maken. Heb je die niet, maak het deeg dan gewoon in een kom. Doe de suiker, eidooiers en 125 gram boter in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot een glad en homogeen mengsel ontstaat. Voeg de gezeefde bloem toe en meng opnieuw tot het deeg een bal vormt. Zet de keukenmachine stil en kneed het deeg met de handen. Doe de deegbal in plasticfolie en leg voor een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht). Haal het deeg uit de koelkast. Rol op een bloem bestoven werkblad uit tot een grote ronde lap. Vet de taartvormpjes uit en bestuif met wat bloem. Verdeel de grote ronde lap in zessen en bekleed de taartvormpjes. Druk het deeg netjes in de vormpjes en haal het overtollige deeg weg. Leg over het deeg een stuk bakpapier en vul dit met oude rijst of bonen. Bak de taartjes met hulpvulling 10 minuten in de oven. Haal de hulpvulling en het bakpapier daarna weg en bak nog eens 5 minuten in de oven. Het deeg moet gaar en lichtbruin zijn. Haal het uit de oven en laat afkoelen.

Smelt de chocolade en de overige boter au bain-marie.  Zorg dat de kom het water in de pan niet raakt. Roer goed en laat het daarna afkoelen tot het net vloeibaar is. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Spatel de slagroom door het chocolademengsel. Verdeel over de taartjes en laat 10 minuten afkoelen. Garneer met de frambozen. Strooi er eventueel wat poedersuiker over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten