Your Cart is Empty

Pasta Ruysdael

Pasta Ruysdael 1

Ik woon zelf in Haarlem, maar kom heel graag in Amsterdam. Geregeld ga ik gezellig bij mijn vriendinnetje Marieke eten. In haar huis is deze pasta een traditie geworden, nadat huisgenootje Sophie het recept een keer had gemaakt. Het recept is oorspronkelijk van de moeder van Sophie. De saus ziet er zomers uit en is erg lekker met verse pasta. De rode ui smaakt zoet, doordat deze in witte wijn wordt gesudderd. Toch houdt de ui een heerlijke bite. Doordat de zalm vlak voor serveren bij de saus wordt toegevoegd, proef je ook het rokerige van de zalm. Ik raad aan om deze heerlijke pasta zeker een keer te maken. Homemade zomer op je bord! Recept voor vier personen:

Pasta Ruysdael 2

4 middelgrote rode uien
6 trostomaten
300 gram gerookte zalm
400 gram verse spaghetti
300 ml witte wijn
2 eetlepels rode wijnazijn
Peper & zout

Pel de rode uien en snijd in lange repen. Verwarm een pan en voeg de uien en witte wijn toe. Laat ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur sudderen. Zet ondertussen de waterkoker aan. Doe de tomaten in een grote kom en voeg het kokend water toe. Laat de tomaten vijf minuten staan, zodat het vel er vanaf gaat. Haal het vel van de tomaten af en snijd de tomaten in kleine blokjes. Als bijna alle wijn in de uien is getrokken, kun je de tomaten toevoegen. Voeg de rode wijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de verse pasta vier minuten. Snijd ondertussen de gerookte zalm in grove stukken. Giet de pasta af en verdeel over vier borden. Zet het vuur van de saus uit. Voeg de zalm bij de saus, roer het een keer goed door en verdeel dan over de pasta.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten